Segélyvonal(8:30-16:00)
00 HUF
√Ėsszesen0 HUFexkl. MwSt.
Tov√°bb a kos√°rba

Üzleti feltételek

A jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek (a tov√°bbiakban: ‚Äě√ĀSZF‚ÄĚ) a TT HOLDING a.s. (tov√°bbiakban: ‚ÄěSzolg√°ltat√≥‚ÄĚ), √©s a Szolg√°ltat√≥ √°ltal a www.ablakok-raktarrol.hu weboldalon kereszt√ľl ny√ļjtott elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sokat ig√©nybe vevŇĎ √úgyf√©l (a tov√°bbiakban: ‚Äě√úgyf√©l‚ÄĚ) jogait √©s k√∂telezetts√©geit tartalmazza. (Szolg√°ltat√≥ √©s √úgyf√©l a tov√°bbiakban egy√ľttesen: ‚ÄěFelek‚ÄĚ). Az √ĀSZF minden jog√ľgyletre √©s szolg√°ltat√°sra vonatkozik, amely az ablakok-raktarrol.hu weboldalon kereszt√ľl t√∂rt√©nik, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy annak teljes√≠t√©se Magyarorsz√°gr√≥l vagy k√ľlf√∂ldrŇĎl, a Szolg√°ltat√≥ vagy k√∂zremŇĪk√∂dŇĎje √°ltal t√∂rt√©nik.

A SZOLG√ĀLTAT√ď ADATAI

Név: TT HOLDING a.s.
Sz√©khely √©s levelez√©si c√≠m: TiŇ°novsk√° 2029/51, 664 34 KuŇôim, CZ
√úgyf√©lszolg√°lat: l√°sd bŇĎvebben I.6. pont
Telefonsz√°ma: +3614900176
E-mail cím: info@ablakok-raktarrol.hu
Cégjegyzékszám: 24171034
BejegyzŇĎ b√≠r√≥s√°g megnevez√©se: Mńõstsk√©ho soudu v Praze (Pr√°gai V√°rosi B√≠r√≥s√°g)
Adószám: CZ24171034

A T√ĀRHELYSZOLG√ĀLTAT√ď ADATAI

Név: Shean s.r.o.
Sz√©khely √©s levelez√©si c√≠m: Bezruńćova 2297/2, 678 01 Blansko, CZ
Kapcsolat: info@shean.cz

I. √ĀLTAL√ĀNOS TUDNIVAL√ďK, A FELEK K√ĖZ√ĖTTI SZERZŇźD√ČS L√ČTREJ√ĖTTE

I.1.

A jelen √ĀSZF hat√°lya kiterjed a Magyarorsz√°g ter√ľlet√©n ny√ļjtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sra, amely az ablakok-raktarrol.hu weboldalon (a tov√°bbiakban: Weboldal) tal√°lhat√≥ elektronikus √°ruh√°zon (a tov√°bbiakban: ablakok-raktarrol.hu online √°ruh√°z) kereszt√ľl t√∂rt√©nik. Tov√°bb√° jelen √ĀSZF hat√°lya kiterjed minden olyan kereskedelmi √ľgyletre Magyarorsz√°g ter√ľlet√©n, amely jelen szerzŇĎd√©sben meghat√°rozott Felek k√∂z√∂tt j√∂n l√©tre. Az ablakok-raktarrol.hu online √°ruh√°zban t√∂rt√©nŇĎ v√°s√°rl√°st az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©ny szab√°lyozza.

I.2.

Az ablakok-raktarrol.hu online √°ruh√°zban t√∂rt√©nŇĎ v√°s√°rl√°s elektronikus √ļton leadott megrendel√©ssel lehets√©ges, a jelen √ĀSZF-ben meghat√°rozott m√≥don.

I.3.

A www.ablakok-raktarrol.hu online √°ruh√°z szolg√°ltat√°sai minden felhaszn√°l√≥ sz√°m√°ra el√©rhetŇĎek regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl is

I.4.

A szerzŇĎd√©s a szolg√°ltat√≥ √©s a felhaszn√°l√≥ k√∂z√∂tt a megrendel√©s lead√°s√°val egyidejŇĪleg l√©trej√∂n. A felhaszn√°l√≥ a rendel√©s lead√°s√°t k√∂vetŇĎ 2 √≥r√°n (120 perc) bel√ľl t√∂r√∂lheti a rendel√©st. Ha a felhaszn√°l√≥ nem veszi √°t a megrendelt term√©keket a szerzŇĎd√©snek megfelelŇĎ idŇĎpontban √©s helyen, a felhaszn√°l√≥ k√∂teles a szolg√°ltat√≥nak az ism√©telt kisz√°ll√≠t√°s, vagy ‚Äď a felhaszn√°l√≥ nem fizet√©se eset√©n ‚Äď a term√©kek visszasz√°ll√≠t√°sa kapcs√°n felmer√ľlt k√∂lts√©geit megt√©r√≠teni. A kieg√©sz√≠tŇĎ term√©kek ‚Äď pl. redŇĎny√∂k, s√∂t√©t√≠tŇĎk, sz√ļnyogh√°l√≥k ‚Äď mindig egyedi m√©retre k√©sz√ľlnek, ez√©rt a felhaszn√°l√≥ k√∂teles a szolg√°ltat√≥nak az ezen kieg√©sz√≠tŇĎk legy√°rt√°s√°val √∂sszef√ľgg√©sben felmer√ľlt k√∂lts√©geit megt√©r√≠teni, ha a rendel√©s t√∂rl√©sekor a kieg√©sz√≠tŇĎ legy√°rt√°s√°ra m√°r sor ker√ľlt. A Felek k√∂z√∂tt az √°ru megv√°s√°rl√°s√°val magyar nyelven l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©s √≠r√°sba foglalt szerzŇĎd√©snek minŇĎs√ľl, a Szolg√°ltat√≥ azt iktatja, √©s annak l√©trej√∂tt√©t k√∂vetŇĎ 5 √©vig ŇĎrzi.

I.5.

A szerzŇĎd√©s nyelve magyar.

I.6.Ügyfélszolgálat

√úgyf√©lszolg√°lati iroda helye: TiŇ°novsk√° 2029/51, 664 34 KuŇôim, CZ
Az √ľgyf√©lszolg√°lat c√≠m√©n szem√©lyes √ľgyf√©lfogad√°sra van lehetŇĎs√©g. Az √úgyf√©l emailben, telefonon vagy szem√©lyesen tudja felvenni a kapcsolatot az √ľgyf√©lszolg√°lattal.
Telefonos √ľgyf√©lszolg√°lat h√≠vhat√≥ h√©tk√∂znapokon 08:30-t√≥l 16:00-ig, szombaton 08:00-t√≥l 12:30-ig (elŇĎzetes megbesz√©l√©s alapj√°n)
Telefon: +3614900176
Internet cím: www.ablakok-raktarrol.hu
E-mail: info@ablakok-raktarrol.hu

II. RENDEL√ČS ADATAINAK MEGAD√ĀSA

II.1.

Amennyiben az √úgyf√©l a Kos√°r oldalr√≥l v√°s√°rl√°si √©s fizet√©si sz√°nd√©kkal tov√°bb l√©p, abban az esetben a rendel√©s egy val√≥s e-mail c√≠m, telefonsz√°m, valamint a sz√°ll√≠t√°si adatok megad√°s√°val hajthat√≥ v√©gre. Az √úgyf√©l r√©sz√©re a megadott e-mail c√≠mre ebben az esetben visszaigazol√≥ √ľzenetet k√ľld√ľnk. Az √úgyf√©l a rendel√©ssel kijelenti, hogy jelen √ĀSZF, √©s a Weboldalon k√∂zz√©tett Adatv√©delmi nyilatkozat felt√©teleit megismerte √©s elfogadja, az Adatv√©delmi nyilatkozatban foglalt adatkezel√©sekhez hozz√°j√°rul.

II.2.

A Szolg√°ltat√≥t az √úgyf√©l √°ltal t√©vesen √©s/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethetŇĎ sz√°ll√≠t√°si k√©sedelem√©rt, illetve egy√©b probl√©m√°√©rt, hib√°√©rt semminemŇĪ felelŇĎss√©g nem terheli. A Szolg√°ltat√≥t nem terheli felelŇĎss√©g az abb√≥l ad√≥d√≥ k√°rok√©rt, ha az √úgyf√©l a jelszav√°t elfelejti, vagy az illet√©ktelenek sz√°m√°ra b√°rmely nem a Szolg√°ltat√≥nak felr√≥hat√≥ okb√≥l hozz√°f√©rhetŇĎv√© v√°lik. A Szolg√°ltat√≥t az √úgyf√©l √°ltal megadott adatok megv√°ltoztat√°s√°b√≥l eredŇĎ k√°r√©rt, hib√°√©rt semminemŇĪ felelŇĎss√©g nem terheli. √úgyf√©l az adatv√°ltoz√°sait k√∂teles a Szolg√°ltat√≥nak halad√©ktalanul bejelenteni.

II.3.

Az √úgyf√©l v√°llalja, hogy a rendel√©s sor√°n megadott adatokat sz√ľks√©g szerint friss√≠ti annak √©rdek√©ben, hogy azok idŇĎszerŇĪek, teljesek √©s a val√≥s√°gnak megfelelŇĎek legyenek. Az √úgyf√©l k√∂teles a megadott adatait folyamatosan friss√≠teni √©s adatv√°ltoz√°s eset√©n azt a Szolg√°lat√≥ r√©sz√©re bejelenti, amennyiben az a teljes√≠t√©shez vagy egy√©b jogos √©rdek √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges.

III. MEGRENDEL√ČS

III.1.

A v√°s√°roland√≥ term√©kek l√©nyeges tulajdons√°gait, jellemzŇĎit, a term√©kek felhaszn√°l√°s√°ra √©s haszn√°lat√°ra vonatkoz√≥ utas√≠t√°sokat a konkr√©t term√©k inform√°ci√≥s oldal√°r√≥l lehet megismerni azzal, hogy a term√©k r√©szletes t√©nyleges tulajdons√°gait a term√©khez mell√©kelt felhaszn√°l√≥i √ļtmutat√≥ tartalmazza. A Szolg√°ltat√≥ szerzŇĎd√©sszerŇĪ teljes√≠t√©s√©nek minŇĎs√ľl, ha a term√©k a weboldalon vagy a felhaszn√°l√≥i √ļtmutat√≥ban ny√ļjtott t√°j√©koztat√°sn√°l kedvezŇĎbb, elŇĎny√∂sebb tulajdons√°gokkal rendelkezik. Ha a v√°s√°rl√°s elŇĎtt a term√©kkel kapcsolatban k√©rd√©se mer√ľlne fel, √ľgyf√©lszolg√°latunk k√©szs√©ggel √°ll rendelkez√©s√©re. Az √°ltalunk forgalmazott term√©kek - ahol ezt a jogszab√°lyok elŇĎ√≠rj√°k - haszn√°lati utas√≠t√°s√°t az √°ruhoz mell√©kelj√ľk. A felhaszn√°l√≥i k√©zik√∂nyvek tartalmazhatnak web-c√≠meket melyeken a szolg√°ltat√≥ tov√°bbi t√°j√©koztat√≥ anyagokat √©s vide√≥kat tehet k√∂zz√©. Ha v√©letlen√ľl nem kapn√° k√©zhez az √°ruval egy√ľtt a k√∂telezŇĎ haszn√°lati utas√≠t√°st, azt azonnal - mielŇĎtt az √°rut haszn√°latba veszi ‚Äď jelezze, hogy p√≥tolhassuk. Amennyiben a Weboldalon tal√°lhat√≥ b√°rmely term√©k minŇĎs√©g√©vel, alapvetŇĎ tulajdons√°g√°val, felhaszn√°l√°s√°val, haszn√°lat√°val, haszn√°lhat√≥s√°g√°val kapcsolatban, a weboldalon k√∂z√∂ltekn√©l t√∂bb inform√°ci√≥ra van sz√ľks√©ge, k√©rj√ľk, forduljon √ľgyf√©lszolg√°latunkhoz, melynek adatait, el√©rhetŇĎs√©g√©t az I.6 pontban tal√°lja.

III.2.

A v√©tel√°r a kiv√°lasztott term√©k mellett felt√ľntetett √∂sszeg, amely ha nincs k√ľl√∂n jel√∂lve, az √°ltal√°nos forgalmi ad√≥t tartalmazza. A term√©kek v√©tel√°ra nem tartalmazza a kisz√°ll√≠t√°s k√∂lts√©g√©t.

III.3.

A Weboldalr√≥l megrendelhetŇĎ term√©kek √°rai v√°ltoztat√°s√°nak jog√°t a Szolg√°ltat√≥ fenntartja azzal, hogy a m√≥dos√≠t√°s a Weboldalon val√≥ megjelen√©ssel egyidejŇĪleg l√©p hat√°lyba. A m√≥dos√≠t√°s a m√°r megrendelt term√©kek v√©tel√°r√°t nem befoly√°solja. Online bankk√°rty√°val t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s kezdem√©nyez√©sekor, az elektronikus fizet√©si √©rtes√≠tŇĎ kik√ľld√©se √©s a term√©k √°tv√©tele k√∂zti idŇĎszakban bek√∂vetkezett
√°rcs√∂kken√©s eset√©n nem √°ll m√≥dunkban p√©nzt visszat√©r√≠teni. Az online fizet√©si tranzakci√≥ biztons√°gi ellenŇĎrz√©se minim√°lisan 24 √≥r√°t vesz ig√©nybe, a term√©k √°tv√©tele csak ezt k√∂vetŇĎen lehets√©ges.

III.4.

Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ minden gondoss√°ga ellen√©re hib√°s √°r ker√ľl a Weboldal fel√ľlet√©re, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a nyilv√°nval√≥an t√©ves, pl. a term√©k k√∂zismert, √°ltal√°nosan elfogadott vagy becs√ľlt √°r√°t√≥l jelentŇĎsen elt√©rŇĎ, ide √©rtve a feltŇĪnŇĎ √©rt√©kar√°nytalans√°got is, valamint esetleg rendszerhiba miatt megjelenŇĎ "0" Ft-os vagy "1" Ft-os √°rra, akkor a Szolg√°ltat√≥ nem k√∂teles a term√©ket hib√°s √°ron
sz√°ll√≠tani, hanem felaj√°nlhatja a helyes √°ron t√∂rt√©nŇĎ sz√°ll√≠t√°st, amelynek ismeret√©ben az √úgyf√©l el√°llhat v√°s√°rl√°si sz√°nd√©k√°t√≥l. Az √úgyfelet ezen el√°ll√°si jog indokol√°s n√©lk√ľl megilleti.

III.5.

A megrendel√©st a Szolg√°ltat√≥ Weboldal√°n kereszt√ľl csak akkor fogadja el, ha az √úgyf√©l a megrendel√©shez sz√ľks√©ges valamennyi mezŇĎt marad√©ktalanul kit√∂lti. (Ha az √úgyf√©l valamely mezŇĎt hib√°san vagy hi√°nyosan t√∂lt ki, hiba√ľzenetet kap a Szolg√°ltat√≥t√≥l.) A Szolg√°ltat√≥t az √úgyf√©l √°ltal t√©vesen √©s/vagy pontatlanul megadott rendel√©si adatokra visszavezethetŇĎ sz√°ll√≠t√°si k√©sedelem√©rt,
illetve egy√©b probl√©m√°√©rt, hib√°√©rt semminemŇĪ felelŇĎss√©g nem terheli.

III.5.a) RAKT√ĀRON L√ČVŇź (ELŇźRE GY√ĀRTOTT) TERM√ČK MEGRENDEL√ČSE

Az √úgyf√©l a kiv√°lasztott term√©keket az egyes term√©kekre kattint√°st k√∂vetŇĎen megjelenŇĎ, a term√©k r√©szletes adatait ismertetŇĎ oldalon tal√°lhat√≥ ‚ÄěKos√°rba‚ÄĚ gomb haszn√°lat√°val teheti Kosar√°ba. A Kos√°r tartalm√°t megtekinteni, m√≥dos√≠tani a Weboldal jobb felsŇĎ oldal√°n tal√°lhat√≥ kos√°r ikonra kattint√°st k√∂vetŇĎen van lehetŇĎs√©g, ahol megadhat√≥ az egyes term√©kek k√≠v√°nt mennyis√©ge, illetve a Kos√°r
tartalma t√∂r√∂lhetŇĎ (‚ÄěKos√°r ki√ľr√≠t√©se‚ÄĚ).

III.5.aa) TECHNIKAI SEG√ćTS√ČG sz√ľks√©ges

Amennyiben az √úgyf√©l bizonytalan az √°ltala kiv√°lasztott term√©kek alkalmass√°g√°t illetŇĎen (m√©retek, dekor, egy√©b param√©terek stb.) technikai seg√≠ts√©get ig√©nyelhet, melynek keret√©ben a Szolg√°ltat√≥ legk√©sŇĎbb a rendel√©st k√∂vetŇĎ munkanapon felveszi a kapcsolatot az √úgyf√©llel. Ebben az esetben a rendszer egy elŇĎrendel√©st k√ľld a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re. A Szolg√°ltat√≥ seg√≠ts√©get ny√ļjt az √ľgyf√©lnek azzal
kapcsolatban, hogy az elŇĎrendel√©sben l√©vŇĎ, az √úgyf√©l √°ltal kiv√°lasztott √©s megrendelni k√≠v√°nt term√©kek megfelelŇĎek-e figyelembe v√©ve a felhaszn√°l√°s helysz√≠n√©t √©s tov√°bbi k√∂r√ľlm√©nyeit. Amennyiben a term√©k nem megfelelŇĎ, a Szolg√°ltat√≥ erre figyelmezteti az √úgyfelet. A Szolg√°ltat√≥ a technikai seg√≠ts√©g szolg√°ltat√°s√©rt d√≠jat sz√°m√≠that fel.

III.5.ab) TECHNIKAI SEG√ćTS√ČG nem sz√ľks√©ges

Az √úgyf√©l a rendel√©s v√©gleges√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen a rendel√©s elk√ľld√©s√©vel megteszi aj√°nlat√°t melynek elfogad√°s√°val l√©trej√∂n a Szolg√°ltat√≥ √©s az √úgyf√©l k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©s.

III.5.b) EGYEDILEG GY√ĀRTOTT TERM√ČK MEGRENDEL√ČSE

A ‚ÄúTervezd meg a saj√°t ablakodat‚ÄĚ ikonra kattint√°ssal az √úgyf√©l megadja a term√©k k√≠v√°nt param√©tereit √©s kiv√°lasztja megrendelni k√≠v√°nt term√©ket majd a kos√°rba rakja azt. Amennyiben technikai seg√≠ts√©g sz√ľks√©ges √ļgy az √úgyf√©l azt a III.5.aa) pontban ismertetett m√≥don k√©rheti. Ha technikai seg√≠ts√©g nem sz√ľks√©ges a III.5.ab) pont ir√°nyad√≥.

III.5.c)

Amennyiben az √úgyf√©l a Kos√°r tartalm√°t v√©gleges√≠tette √©s rendel√©s√©t leadta, a kiv√°lasztott √°tv√©teli m√≥dt√≥l f√ľggŇĎen az √úgyf√©l vagy felveszi a megadott felv√©teli ponton a term√©keket vagy kisz√°ll√≠t√°s eset√©n a term√©kek kisz√°ll√≠t√°sra ker√ľlnek az √°ltala megadott c√≠mre. A megadott fizet√©si m√≥dt√≥l f√ľggŇĎen az √úgyf√©l vagy online k√°rty√°s fizet√©ssel, banki √°tutal√°ssal vagy √°tv√©telkor fizeti meg a v√©tel√°rat.

III.6.

A Honlapon megjelen√≠tett term√©kek v√©tel√°ra az √°ltal√°nos forgalmi ad√≥t tartalmaz√≥ m√≥don (brutt√≥), forintban vannak felt√ľntetve.
A term√©kek mellett felt√ľntetett v√©tel√°r nem tartalmazza a kisz√°ll√≠t√°s k√∂lts√©g√©t. Amennyiben k√ľl√∂n csomagol√°si k√∂lts√©g felsz√°m√≠t√°sra ker√ľl az a rendel√©s v√©gleges√≠t√©se √©s elk√ľld√©se elŇĎtt ellenŇĎrizhetŇĎ.

IV. ADATBEVITELI HIB√ĀK JAV√ćT√ĀSA

Az √úgyf√©lnek a rendel√©s b√°rmely szakasz√°ban √©s a megrendel√©s Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re val√≥ elk√ľld√©s√©ig a Web√°ruh√°zban b√°rmikor lehetŇĎs√©ge van az adatbeviteli hib√°k jav√≠t√°s√°ra a megrendel√©si fel√ľleten (pl. term√©k t√∂rl√©se a kos√°rb√≥l a [T√ĖRL√ČS] gombra kattintva).

V. AJ√ĀNLATI K√ĖT√ĖTTS√ČG, VISSZAIGAZOL√ĀS

V.1.

Az √úgyf√©l √°ltal elk√ľld√∂tt aj√°nlat (megrendel√©s) √°tv√©tel√©t a Szolg√°ltat√≥ automatikus visszaigazol√≥ email √ļtj√°n legk√©sŇĎbb 48 √≥r√°n bel√ľl visszaigazolja az √úgyf√©l r√©sz√©re, mely visszaigazol√≥ e-mail tartalmazza az √úgyf√©l √°ltal a v√°s√°rl√°s sor√°n megadott adatokat (pl. sz√°ml√°z√°si √©s sz√°ll√≠t√°si inform√°ci√≥k), a rendel√©s azonos√≠t√≥j√°t, a rendel√©s d√°tum√°t, a megrendelt term√©khez tartoz√≥ elemek felsorol√°s√°t, mennyis√©g√©t, a term√©k √°r√°t, sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©get √©s a fizetendŇĎ v√©g√∂sszeget. Ez a visszaigazol√≥ e-mail t√°j√©koztatja az √úgyfelet arr√≥l, hogy a megrendel√©se a Szolg√°ltat√≥hoz meg√©rkezett.

V.2.

A visszaigazol√≥ e-mail a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©rŇĎl az √úgyf√©l √°ltal tett aj√°nlat elfogad√°s√°nak minŇĎs√ľl, mellyel √©rv√©nyes szerzŇĎd√©s j√∂n l√©tre Szolg√°ltat√≥ √©s az √úgyf√©l k√∂z√∂tt.

V.3.

Az √úgyf√©l mentes√ľl az aj√°nlati k√∂t√∂tts√©g al√≥l, ha legk√©sŇĎbb 48 √≥r√°n bel√ľl nem kapja meg Szolg√°ltat√≥t√≥l az elk√ľld√∂tt rendel√©s√©re vonatkoz√≥ visszaigazol√≥ e-mailt.

V.4.

Ha az √úgyf√©l a rendel√©s√©t m√°r elk√ľldte a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re √©s hib√°t vesz √©szre a visszaigazol√≥ emailben szereplŇĎ adatok tekintet√©ben, azt halad√©ktalanul jeleznie kell a Szolg√°ltat√≥ fel√©.

V.5.

A megrendel√©s elektronikus √ļton megk√∂t√∂tt szerzŇĎd√©snek minŇĎs√ľl, amelyre a polg√°ri t√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny, az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©nyben foglaltak ir√°nyad√≥ak. Amennyiben a szerzŇĎd√©s fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tt j√∂n l√©tre √ļgy az a
szerzŇĎd√©sek r√©szletes szab√°lyair√≥l sz√≥l√≥ 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet, √©s a fogyaszt√≥k jogair√≥l sz√≥l√≥ Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs 2011/83/EU ir√°nyelv√©nek hat√°lya al√° tartozik.

V.6.

Amennyiben a megrendelni k√≠v√°nt term√©k nem √°ll rendelkez√©sre a megrendel√©s lead√°s√°nak idej√©n, illetve a ‚ÄěRendel√©sre‚ÄĚ st√°tusszal megjel√∂lt term√©k nem beszerezhetŇĎ a weboldalon felt√ľntetett idŇĎtartamon bel√ľl, √ļgy a Szolg√°ltat√≥ fenntartja mag√°nak a jogot, hogy ne fogadja el az √°ru megrendel√©s√©t, ebben az esetben a szerzŇĎd√©s nem j√∂n l√©tre, amirŇĎl a √úgyf√©l √©rtes√≠t√©st kap. Amennyiben a term√©k mellett ‚ÄěEl√©rhetŇĎ k√©szlet 14 napon bel√ľl‚ÄĚ l√°that√≥ a felhaszn√°l√≥ az ‚Äěel√©rhetŇĎs√©g figyel√©se‚ÄĚ gombra kattintva lefoglalhatja az adott term√©ket. B√°rmely, esetlegesen kor√°bban teljes√≠tett kifizet√©st az √úgyf√©l sz√°m√°ra a Szolg√°ltat√≥ halad√©ktalanul visszat√©r√≠ti.

VI. SZ√ĀLL√ćT√ĀSI √ČS FIZET√ČSI FELT√ČTELEK

Az ebben a SzerzŇĎd√©si felt√©telekben meghat√°rozottak kiv√©tel√©vel az √°ru kisz√°ll√≠t√°s√°val √∂sszef√ľgg√©sben a Sz√°ll√≠t√≥ semmilyen korl√°toz√°ssal nem √©l. Az √°ru lehets√©ges kisz√°ll√≠t√°si √©s √°tad√°s-√°tv√©teli m√≥djait az √ĀSZF jelen pontja szab√°lyozza. A szem√©lyes √°tv√©tel minden esetben d√≠jmentes. Amennyiben az √ľgyf√©l adott c√≠mre megrendeli a kisz√°ll√≠t√°st (a kos√°rban bejel√∂li a sz√°ll√≠t√°st), a kisz√°ll√≠t√°s d√≠ja megjelenik a kos√°rban, ami az adott megrendel√©s terjedelme, valamint a sz√°ll√≠t√°si t√°vols√°g alapj√°n ker√ľl kisz√°m√≠t√°sra. A kisz√°ll√≠t√°st k√ľlsŇĎ sz√°ll√≠tm√°nyoz√≥ v√°llalat, vagy a Sz√°ll√≠t√≥ saj√°t maga v√©gzi.

VI.1.

A Szolg√°lat√≥ a megrendelt √©s kisz√°ll√≠tani k√©rt √°rut sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©g ellen√©ben sz√°ll√≠tja ki az √úgyf√©l r√©sz√©re. A Szolg√°lat√≥ az √úgyfelet a sz√°ll√≠t√°si d√≠jr√≥l a megrendel√©si folyamat sor√°n t√°j√©koztatja. A sz√°ll√≠t√°si d√≠j meghat√°roz√°sa a kos√°rban l√©vŇĎ term√©kek igyelembev√©tel√©vel t√∂rt√©nik. A Szolg√°ltat√≥ jogosult az elt√©rŇĎ term√©kkateg√≥ri√°k eset√©n elt√©rŇĎ sz√°ll√≠t√°si d√≠jakat alkalmazni. A Szolg√°ltat√≥ bizonyos kedvezm√©nyes idŇĎszakokban a megrendelt √©s kisz√°ll√≠tani k√©rt √°rut d√≠jmentesen vagy kedvezm√©nyesen h√°zhoz sz√°ll√≠tja saj√°t sz√°ll√≠t√≥eszk√∂zzel vagy fuvaroz√≥ c√©g ig√©nybev√©tel√©vel, ha az adott megrendel√©s brutt√≥ √©rt√©ke el√©ri a Weboldalon vagy az adott Prom√≥ci√≥ban k√∂zz√©tett, d√≠jmentes vagy kedvezm√©nyes sz√°ll√≠t√°st biztos√≠t√≥ √∂sszeget, vagy a Megrendel√©s egy√©bk√©nt megfelel a prom√≥ci√≥ felt√©teleinek. A felt√©telek meghat√°roz√°s√°ra a Szolg√°ltat√≥ egyoldal√ļan jogosult. Amennyiben az √úgyf√©l olyan term√©ket is rendel, amely nem √©rintett az ingyenes sz√°ll√≠t√°ssal, akkor a Szolg√°ltat√≥ jogosult sz√°ll√≠t√°si d√≠jat felsz√°m√≠tani az adott Megrendel√©ssel √∂sszef√ľgg√©sben. A sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©ggel terhelt megrendel√©sek eset√©n a fuvard√≠jat (sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©get) az √úgyf√©l viseli oly m√≥don, hogy a fuvard√≠j a megrendel√©s √∂sszes√≠tŇĎ k√©pernyŇĎn, a sz√°ml√°n √©s a visszaigazol√≥ emailben is felt√ľntet√©sre ker√ľl. A sz√°ll√≠t√°ssal
kapcsolatos inform√°ci√≥kr√≥l a ‚ÄěSz√°ll√≠t√°s √©s szem√©lyes √°tv√©tel‚ÄĚ men√ľpont alatt t√°j√©koz√≥dhat. Amennyiben az √úgyf√©l a m√°sodik rendel√©s lead√°sakor jelzi √©s erre a Szolg√°ltat√≥ visszajelz√©se alapj√°n m√©g van lehetŇĎs√©g, a Szolg√°ltat√≥ √∂sszevonhatja a megrendel√©seket, a m√°r elind√≠tott csomagok ut√≥lagos √∂sszevon√°s√°ra azonban m√°r nincs m√≥d. A Szolg√°ltat√≥ a sz√°ll√≠t√°si d√≠j v√°ltoztat√°s√°nak jog√°t fenntartja azzal, hogy a m√≥dos√≠t√°s a Weboldalon val√≥ megjelen√©ssel egyidejŇĪleg l√©p hat√°lyba. A m√≥dos√≠t√°s a m√°r megrendelt term√©kek v√©tel√°r√°t nem befoly√°solja. Nagy m√©retŇĪ csomagok kisz√°ll√≠t√°sa √©rt√©khat√°rt√≥l f√ľggetlen√ľl minden esetben k√ľl√∂n d√≠jszab√°s szerint ker√ľl elsz√°mol√°sra, ingyenes kisz√°ll√≠t√°s nem ig√©nyelhetŇĎ.

VI.2.

Az √úgyf√©l tudom√°sul veszi, hogy a nagym√©retŇĪ csomagok h√°zhozsz√°ll√≠t√°sa eset√©n amennyiben az ingatlan egyedi tulajdons√°gai miatt az adott term√©k s√ļlya √©s/vagy m√©retei a sz√°ll√≠tm√°nyoz√≥ testi √©ps√©g√©t, vagy az ingatlan √°llag√°t vesz√©lyezteti, a sz√°ll√≠tm√°nyoz√≥ a Szolg√°lat√≥ nev√©ben megtagadhatja az adott konkr√©t c√≠mre t√∂rt√©nŇĎ sz√°ll√≠t√°st. Ebben az esetben a felhaszn√°l√≥ k√∂teles √©rtes√≠teni a
sz√°ll√≠tm√°nyoz√≥t olyan √ļj sz√°ll√≠t√°si c√≠mrŇĎl, amelyre ‚Äď tekintettel a rendelt term√©kek s√ļly√°ra √©s m√©reteire ‚Äď a term√©kek kisz√°ll√≠that√≥ak.

VI.3.

VI.3.a)

Szem√©lyes √°tv√©tel eset√©n a megrendelt √°ru a Sz√°ll√≠t√≥ rakt√°r√°ban v√°r az √°tv√©telre. A szem√©lyes √°tv√©tel idej√©t elŇĎre egyeztetik a felek. A megrendel√©s elfogad√°sa √©s a megrendelt √°ru rakt√°rba √©rkez√©se ut√°n, (azaz amint az √∂sszes megrendelt √°ru a rakt√°rban van), a Sz√°ll√≠t√≥ e-mailben t√°j√©koztatja a MegrendelŇĎt a megrendelt √°ru √°tv√©tel√©nek lehetŇĎs√©g√©rŇĎl. A nyitva tart√°si idŇĎt, az √°tv√©tel hely√©t √©s a rakt√°r el√©rhetŇĎs√©geit IDE kattintva tekintheti meg.

VI.3.b)

Fut√°rszolg√°lattal t√∂rt√©nŇĎ sz√°ll√≠t√°s eset√©n a Szolg√°ltat√≥ rendszerint a megrendel√©st k√∂vetŇĎ 3 munkanapon bel√ľl adja √°t a megrendelt term√©keket a fut√°rszolg√°latnak. A term√©k k√©zbes√≠t√©s√©nek idŇĎpontja a k√©zbes√≠t√©s hely√©tŇĎl √©s a fut√°rszolg√°lat kapacit√°s√°t√≥l f√ľgg. A term√©k MegrendelŇĎ r√©sz√©re t√∂rt√©nŇĎ k√©zbes√≠t√©s√©re rendszerint a fut√°rszolg√°lat √°tv√©tel√©t k√∂vetŇĎen 2 munkanapon ker√ľl sor. A fut√°rszolg√°lat t√∂rt√©nŇĎ sz√°ll√≠t√°s akkor lehets√©ges, ha a megrendelt term√©k darabonk√©nt legfeljebb 3,3 m2-es, √©s egyetlen m√©rete sem haladhatja meg a 2400 mm-t. EllenkezŇĎ esetben csak szem√©lyes √°tv√©telre van lehetŇĎs√©g. Javasoljuk, hogy a MegrendelŇĎ √°tv√©telekor ellenŇĎrizze a k√ľldem√©ny √©ps√©g√©t. Javasoljuk, hogy amennyiben a MegrendelŇĎ szemmel l√°that√≥ hib√°t √©szlel, tagadja meg a k√ľldem√©ny √°tv√©tel√©t √©s vegyen fel a fut√°rszolg√°lat alkalmazottj√°val reklam√°ci√≥s jegyzŇĎk√∂nyvet. Javasoljuk, hogy amennyiben a
s√©r√ľl√©s nem nyilv√°nval√≥, √©s annak felt√°r√°s√°ra csak az √°ru kicsomagol√°sa ut√°n ker√ľl sor, a MegrendelŇĎ az √°ru √°tv√©tel√©t k√∂vetŇĎ 24 √≥r√°n bel√ľl l√©pjen kapcsolatba a Sz√°ll√≠t√≥val √©s jelentse be a hib√°t. A hiba √°tv√©teltŇĎl sz√°m√≠tott 24 √≥r√°n bel√ľli gyors felt√°r√°sa √©s azonnali bejelent√©se megk√∂nny√≠ti az ok felt√°r√°s√°t √©s a gyors rendez√©st, valamint ezzel elker√ľlhetŇĎ a vita arr√≥l, hogy a s√©r√ľl√©s illetve meghib√°sod√°s az √°ru MegrendelŇĎ √°ltali √°tv√©tele ut√°n, vagy m√©g azelŇĎtt keletkezett-e. Fut√°rszolg√°lattal v√©gzett kisz√°ll√≠t√°s eset√©n a MegrendelŇĎ a term√©k sz√°ll√≠t√°s√°val kapcsolatban k√∂teles egy√ľttmŇĪk√∂dni.

VI.3.c) Ablakok rakt√°rr√≥l (szerel√©s n√©lk√ľl megrendelve)

Ez a fajta √°ru a legt√∂bb esetben rakt√°ron √©s azonnal √°tv√©telre elŇĎk√©sz√≠tett √°llapotban van (l√°sd. jelenleg ‚Äěrakt√°ron‚Äú l√©vŇĎ mennyis√©g a term√©kbŇĎl). Amennyiben az adott rakt√°ri t√©tel aktu√°lisan nincs rakt√°ron vagy nincs rakt√°ron a k√≠v√°nt mennyis√©gben, az √°rut a Szolg√°ltat√≥ megrendeli √©s ezt k√∂vetŇĎen v√°rhat√≥an 7 - 21 munkanapon bel√ľl be√©rkezik a rakt√°rba.

VI.3.d) ‚ÄěTervezd meg saj√°t ablakodat‚Äú funkci√≥ seg√≠ts√©g√©vel k√©sz√ľlŇĎ ablakok (szerel√©s n√©lk√ľl
megrendelve)

Ez a fajta √°ru a MegrendelŇĎ √°ltal a ‚ÄěTervezd meg saj√°t ablakodat‚Äú funkci√≥ seg√≠ts√©g√©vel t√∂rt√©nŇĎ szerkeszt√©snek megfelelŇĎ kivitelben √©s jellemzŇĎkkel egyedileg ker√ľl legy√°rt√°sra. Az ilyen t√≠pus√ļ term√©keknek a sz√°ll√≠t√°si hat√°rideje a megrendelt √°ru t√≠pus√°nak √©s √∂sszetetts√©g√©nek f√ľggv√©ny√©ben √°ltal√°ban 10 - 28 munkanap.

VI.3.e) TetŇĎablakok (kiz√°r√≥lag beszerel√©s n√©lk√ľl sz√°ll√≠tjuk)

Az ilyen t√≠pus√ļ term√©keknek a sz√°ll√≠t√°si hat√°rideje a megrendelt √°ru t√≠pus√°nak √©s √∂sszetetts√©g√©nek f√ľggv√©ny√©ben √°ltal√°ban 14 - 28 munkanap.

VI.3.f) Szerel√©si tartoz√©kok (ezeket √∂nmagukban kiz√°r√≥lag beszerel√©s n√©lk√ľl sz√°ll√≠tjuk)

Ez a t√≠pus√ļ √°ru a legt√∂bb esetben rakt√°ron van √©s azonnal √°tvehetŇĎ (l√°sd. a k√≠n√°latunkban ‚Äěrakt√°ron‚Äú jel√∂l√©ssel ell√°tott t√©teleket). Amennyiben a t√©tel nincs rakt√°ron, az √°ru √°tv√©tel√©re v√°rhat√≥an a megrendel√©s lead√°s√°t k√∂vetŇĎen 14 munkanapon ker√ľlhet sor.

VI.3.g) RedŇĎny√∂k, ablakp√°rk√°nyok, sz√ļnyogh√°l√≥k √©s egy√©b tartoz√©kok (ezeket √∂nmagukban
kiz√°r√≥lag beszerel√©s n√©lk√ľl sz√°ll√≠tjuk)

Ez a fajta √°ru a MegrendelŇĎ √°ltal a ‚ÄěTervezd meg saj√°t ablakodat‚Äú funkci√≥ seg√≠ts√©g√©vel t√∂rt√©nŇĎ szerkeszt√©snek megfelelŇĎ kivitelben √©s jellemzŇĎkkel egyedileg legy√°rtva √©rt√©kes√≠ti a Szolg√°ltat√≥. Az ilyen t√≠pus√ļ term√©keknek a sz√°ll√≠t√°si hat√°rideje a megrendelt √°ru t√≠pus√°nak √©s √∂sszetetts√©g√©nek f√ľggv√©ny√©ben a legt√∂bb esetben 7 - 14 munkanap.

VI.3.h) Rakt√°ron l√©vŇĎ √©s berendelendŇĎ t√©teleket tartalmaz√≥ megrendel√©s kombin√°ci√≥k

Abban az esetben, ha a MegrendelŇĎ rakt√°ron l√©vŇĎ √©s rakt√°rr√≥l hi√°nyz√≥ √°rukombin√°ci√≥t rendel, a megrendel√©s Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©rŇĎl t√∂rt√©nŇĎ telefonos visszaigazol√°sakor kell tiszt√°zni, a sz√°ll√≠t√°s m√≥dj√°t (egyszerre vagy t√∂bb r√©szletben). R√©szletekben t√∂rt√©nŇĎ k√©zbes√≠t√©s eset√©n a Szolg√°ltat√≥ √°rjegyz√©ke alapj√°n, illetve nagyobb terjedelmŇĪ megrendel√©s eset√©n egyedi meg√°llapod√°s alapj√°n alakul a t√∂bbletsz√°ll√≠t√°s d√≠ja.

VI.3.i)

Olyan √°ru eset√©n, ami elŇĎlegfizet√©st ig√©nyel, az √°tad√°s d√°tuma csak az elŇĎleg Szolg√°ltat√≥ sz√°ml√°j√°ra t√∂rt√©nŇĎ j√≥v√°√≠r√°s√°t√≥l sz√°m√≠tand√≥. A befizet√©shez az elŇĎlegsz√°ml√°t a hozz√° tartoz√≥ bizonylatokkal egy√ľtt a megrendel√©s elk√ľld√©s√©t k√∂vetŇĎen e-mailben kapja meg a MegrendelŇĎ.

VI.3.j)

Amennyiben a MegrendelŇĎ √°tv√©telkor az √°rut k√©szp√©nzben nem fizeti ki, a Sz√°ll√≠t√≥ nem adja ki a MegrendelŇĎnek a term√©keket √©s a Szolg√°ltat√≥nak a megrendel√©s meghi√ļsult kisz√°ll√≠t√°s√°val, valamint elŇĎk√©sz√≠t√©s√©vel √∂sszef√ľgg√©sben felmer√ľlt k√∂lts√©geit MegrendelŇĎ viseli.

VI.3.k) Webáruház által kiszámított szállítási díj

A web√°ruh√°z rendszere a sz√°ll√≠t√°s d√≠j√°t olyan √°rjegyz√©kbŇĎl sz√°molja ki, amelyik egy megrendel√©sre 1000 kg √∂sszs√ļlyban van korl√°tozva. Amennyiben a teljes megrendel√©s s√ļlya meghaladja az 1000 kg-t (kb. 15-30 db ablak) megjelenik ennek a hat√°r√©rt√©knek a t√ļll√©p√©s√©re figyelmeztetŇĎ √ľzenet. A megrendel√©s elfogad√°sa ut√°n a web√°ruh√°z kezelŇĎje kapcsolatba l√©p az √ľgyf√©llel a sz√°ll√≠t√°si d√≠j
egyedileg t√∂rt√©nŇĎ meghat√°roz√°sa c√©lj√°b√≥l.

VI.4.

A Weboldalon megrendelt szolg√°ltat√°sokat a Szolg√°ltat√≥ az √úgyf√©lnek e-mailben k√ľld√∂tt rendel√©si visszaigazol√°sban szereplŇĎ helysz√≠nen teljes√≠ti.

VI.5.

Az √úgyf√©l a fizet√©si m√≥dokr√≥l illetve √°tv√©teli lehetŇĎs√©gekrŇĎl Sz√°ll√≠t√°s √©s szem√©lyes √°tv√©tel √©s a Fizet√©si lehetŇĎs√©gek men√ľpontok alatt t√°j√©koz√≥dhat.

VI.6. Sz√°mla

A Szolg√°ltat√≥ az √úgyf√©l r√©sz√©re a ki√°ll√≠tott pap√≠r alap√ļ sz√°ml√°t a rendelt term√©k(ek)kel egy√ľtt k√ľldi meg az √úgyf√©lnek. A Szolg√°ltat√≥ √°ltal ki√°ll√≠tott Sz√°mla sz√°mviteli bizonylat, amely a sz√°mviteli √©s az √ĀFA jogszab√°lyok √°ltal szab√°lyozott √©s ad√≥igazgat√°si azonos√≠t√°sra teljes m√©rt√©kben alkalmas. Az eredeti Sz√°mla hitelesen igazolja az ad√≥fizet√©ssel kapcsolatos jogok √©s k√∂telezetts√©gek l√©t√©t. Mindezek alapj√°n az az √úgyf√©l, aki elektronikus √ļton adja le megrendel√©s√©t √©s kisz√°ll√≠t√°ssal k√≠v√°nja a term√©ket √°tvenni, minden esetben a fentieknek megfelelŇĎ Sz√°ml√°t kap a rendel√©s√©rŇĎl. Azok az √úgyfelek, akik az online megrendel√©s sor√°n a szem√©lyes √°tv√©telt v√°lasztott√°k, a kiv√°lasztott √ľzletben kapnak nyomtatott sz√°ml√°t a Szolg√°ltat√≥t√≥l.

VII. EL√ĀLL√ĀS JOG

Az e pontban foglaltak kiz√°r√≥lag a fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľlŇĎ megrendelŇĎkre vonatkoznak. A fogyaszt√≥ jogosult a term√©k ad√°sv√©tel√©re ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s eset√©n
  1. a terméknek,
  2. több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
  3. t√∂bb t√©telbŇĎl vagy darabb√≥l √°ll√≥ term√©k eset√©n az utolj√°ra szolg√°ltatott t√©telnek vagy darabnak,
  4. ha a term√©ket meghat√°rozott idŇĎszakon bel√ľl rendszeresen kell szolg√°ltatni, az elsŇĎ szolg√°ltat√°snak, a Fogyaszt√≥ vagy az √°ltala megjel√∂lt, a fuvaroz√≥t√≥l elt√©rŇĎ harmadik szem√©ly √°ltali √°tv√©tel√©nek napj√°t√≥l sz√°m√≠tott tizenn√©gy (14) napon bel√ľl a szerzŇĎd√©stŇĎl indokol√°s n√©lk√ľl el√°llni. A fogyaszt√≥t megilleti, hogy a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek a napja √©s a term√©k √°tv√©tel√©nek napja k√∂z√∂tti idŇĎszakban is gyakorolja el√°ll√°si jog√°t. A fogyaszt√≥ szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s eset√©ben a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek napj√°t√≥l sz√°m√≠tott tizenn√©gy napon bel√ľl gyakorolhatja el√°ll√°si jog√°t.Fogyaszt√≥t nem illeti meg az el√°ll√°si jog
  • lez√°rt csomagol√°s√ļ hang-, illetve k√©pfelv√©tel, valamint sz√°m√≠t√≥g√©pes szoftver p√©ld√°ny√°nak ad√°sv√©tele tekintet√©ben, ha az √°tad√°st k√∂vetŇĎen a fogyaszt√≥ a csomagol√°st felbontotta;
  • olyan nem elŇĎre gy√°rtott term√©k eset√©ben, amelyet a fogyaszt√≥ utas√≠t√°sa alapj√°n vagy kifejezett k√©r√©s√©re √°ll√≠tottak elŇĎ, vagy olyan term√©k eset√©ben, amelyet egy√©rtelmŇĪen a fogyaszt√≥ szem√©ly√©re szabtak.
  • olyan z√°rt csomagol√°s√ļ term√©k tekintet√©ben, amely eg√©szs√©gv√©delmi vagy higi√©niai okokb√≥l az √°tad√°st k√∂vetŇĎ felbont√°sa ut√°n nem k√ľldhetŇĎ vissza.

VII.1. Az el√°ll√°si jog gyarkol√°s√°nak menete

VII.1.a)

Ha a Fogyaszt√≥ el√°ll√°si jog√°val √©lni k√≠v√°n, el√°ll√°si sz√°nd√©k√°t tartalmaz√≥ egy√©rtelmŇĪ nyilatkozat√°t k√∂teles eljuttatni (p√©ld√°ul post√°n, telefaxon vagy elektronikus √ļton k√ľld√∂tt lev√©l √ļtj√°n) a jelen √ĀSZF elej√©n felt√ľntetett el√©rhetŇĎs√©geken a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re. EbbŇĎl a c√©lb√≥l Fogyaszt√≥ felhaszn√°lhatja a megrendel√©st visszaigazol√≥ emailhez mell√©kelt vagy a k√∂vetkezŇĎ [EL√ĀLL√ĀSI NYILATKOZAT MINTA] linken kereszt√ľl el√©rhetŇĎ el√°ll√°si nyilatkozatmint√°t is. A Fogyaszt√≥ hat√°ridŇĎben gyakorolja el√°ll√°si jog√°t, ha a fent megjel√∂lt hat√°ridŇĎ lej√°rta elŇĎtt elk√ľldi el√°ll√°si nyilatkozat√°t a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re.

VII.1.b)

A Fogyaszt√≥t terheli annak bizony√≠t√°sa, hogy el√°ll√°si jog√°t a VII. pontban meghat√°rozott rendelkez√©seknek megfelelŇĎen gyakorolta.

VII.1.c)

A Szolgáltató emailben igazolja vissza a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

VII.1.d)

√ćr√°sban t√∂rt√©nŇĎ el√°ll√°s eset√©n azt hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠tettnek kell tekinteni, ha Fogyaszt√≥ az erre ir√°nyul√≥ nyilatkozat√°t 14 napt√°ri napon bel√ľl elk√ľldi a Szolg√°ltat√≥nak.

VII.1.e)

Az el√°ll√°si nyilatkozat postai √ļton t√∂rt√©nŇĎ megk√ľld√©se eset√©n a post√°ra ad√°s d√°tuma, e-mailen vagy telefaxon kereszt√ľl t√∂rt√©nŇĎ √©rtes√≠t√©s eset√©n az e-mail, illetve a fax k√ľld√©s√©nek a d√°tuma az ir√°nyad√≥ a hat√°ridŇĎ sz√°m√≠t√°s szempontj√°b√≥l.

VII.1.f)

A Fogyaszt√≥ el√°ll√°sa eset√©n k√∂teles a megrendelt term√©ket indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl az al√°bb megjel√∂lt √°tvevŇĎpont c√≠m√©re visszajuttatni, de legk√©sŇĎbb el√°ll√°si nyilatkozat√°nak k√∂zl√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl visszak√ľldeni. √ĀtvevŇĎpont: ide kattintva el√©rhetŇĎ. A Szolg√°ltat√≥ jogosult ezen √°tvevŇĎponton k√≠v√ľl egy√©b √°tv√©teli pontokat is meghat√°rozni. A Szolg√°lat√≥ egyoldal√ļan jogosult meghat√°rozni, hogy egyes term√©kek mely √°tvevŇĎponton adhat√≥k le √©s melyeken nem. Ezen rendelkez√©s azonban az √úgyf√©l el√°ll√°si jog√°t nem √©rinti, azaz a Szolg√°ltat√≥ folyamatosan k√∂teles legal√°bb egy olyan √°tvevŇĎpontot fenntartani, ahov√° az √°ltala forgalmazott √©s √úgyf√©l √°ltal kezdem√©nyezett el√°ll√°ssal √©rintett term√©kek visszak√ľldhetŇĎk, visszavihetŇĎk.
VII.1.g) A term√©k Szolg√°ltat√≥ c√≠m√©re t√∂rt√©nŇĎ visszak√ľld√©s√©nek k√∂lts√©ge a Fogyaszt√≥t terheli, kiv√©ve, ha a Szolg√°ltat√≥ v√°llalta e k√∂lts√©gek visel√©s√©t. A Fogyaszt√≥ k√©r√©s√©re Szolg√°ltat√≥ gondoskodik a visszasz√°ll√≠t√°s megszervez√©s√©rŇĎl, azonban a Szolg√°ltat√≥ √°ltal megszervezett visszasz√°ll√≠t√°s k√∂lts√©ge a Fogyaszt√≥t terheli, a Szolg√°ltat√≥ ez esetben az √°ltala megszervezett visszasz√°ll√≠t√°s k√∂lts√©g√©t nem v√°llalja √°t a Fogyaszt√≥t√≥l.

VII.1.h)

A Szolg√°ltat√≥nak az ut√°nv√©ttel visszak√ľld√∂tt csomagot nem √°ll m√≥dj√°ban √°tvenni. A term√©k visszak√ľld√©s√©nek k√∂lts√©g√©n k√≠v√ľl az el√°ll√°s kapcs√°n a Fogyaszt√≥t semmilyen m√°s k√∂lts√©g nem terheli.

VII.1.i)

Ha Fogyaszt√≥ el√°ll a szerzŇĎd√©stŇĎl, a Szolg√°ltat√≥ legk√©sŇĎbb a Fogyaszt√≥ el√°ll√°si nyilatkozat√°nak k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl visszat√©r√≠ti a Fogyaszt√≥ √°ltal teljes√≠tett valamennyi ellenszolg√°ltat√°st, ide√©rtve a fuvaroz√°si (kisz√°ll√≠t√°s√©rt fizetett) k√∂lts√©get is, kiv√©ve azokat a t√∂bbletk√∂lts√©geket, amelyek amiatt mer√ľltek fel, hogy Fogyaszt√≥ a Szolg√°ltat√≥ √°ltal felk√≠n√°lt, legolcs√≥bb szok√°sos fuvaroz√°si m√≥dt√≥l elt√©rŇĎ fuvaroz√°si m√≥dot v√°lasztott. A Szolg√°ltat√≥ jogosult a visszat√©r√≠t√©st mindaddig visszatartani, am√≠g vissza nem kapta a term√©ket, vagy Fogyaszt√≥ nem igazolta hitelt √©rdemlŇĎen, hogy azt visszak√ľldte: a kettŇĎ k√∂z√ľl a Szolg√°ltat√≥ a kor√°bbi idŇĎpontot veszi figyelembe.

VII.1.j)

A visszat√©r√≠t√©s sor√°n a Szolg√°ltat√≥ az √ľgyf√©l banksz√°ml√°j√°ra banki √°tutal√°ssal t√©r√≠ti vissza a kifizetett √∂sszeget.

VII.1.k)

A Fogyaszt√≥ kiz√°r√≥lag akkor vonhat√≥ felelŇĎss√©gre a term√©kben bek√∂vetkezett √©rt√©kcs√∂kken√©s√©rt, ha az a term√©k jelleg√©nek, tulajdons√°gainak meg√°llap√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges haszn√°latot meghalad√≥ haszn√°lat miatt k√∂vetkezett be.

VII.1.l)

Ha Fogyaszt√≥ a szolg√°ltat√°sny√ļjt√°sra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s eset√©n a teljes√≠t√©s megkezd√©s√©t k√∂vetŇĎen gyakorolja felmond√°si jog√°t, k√∂teles megt√©r√≠teni a Szolg√°ltat√≥nak a teljes√≠t√©ssel √∂sszef√ľgg√©sben felmer√ľlt k√∂lts√©geit (k√ľl√∂n√∂sen, de nem kiz√°r√≥lag a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se √©rdek√©ben megrendelt alkatr√©szek k√∂lts√©geit). A kieg√©sz√≠tŇĎk ‚Äď mint amilyen p√©ld√°ul a redŇĎny√∂k, s√∂t√©t√≠tŇĎk, sz√ļnyogh√°l√≥k ‚Äď mindig egyedi m√©retre ker√ľlnek legy√°rt√°sra ez√©rt a felhaszn√°l√≥ k√∂teles az ezen kieg√©sz√≠tŇĎk legy√°rt√°sa sor√°n felmer√ľlt k√∂lts√©geket megt√©r√≠teni a szolg√°ltat√≥nak amennyiben a rendel√©s t√∂rl√©sekor a kieg√©sz√≠tŇĎ m√°r legy√°rt√°sra ker√ľlt.

VII.1.m)

A Szolg√°ltat√≥ k√∂vetelheti a term√©k jelleg√©nek, tulajdons√°gainak √©s mŇĪk√∂d√©s√©nek meg√°llap√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges haszn√°latot meghalad√≥ haszn√°latb√≥l eredŇĎ √©rt√©kcs√∂kken√©s, illetve √©sszerŇĪ k√∂lts√©geinek ‚Äď ha szolg√°ltat√°sny√ļjt√°sra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©t a Fogyaszt√≥ kifejezett k√©r√©s√©re a hat√°ridŇĎ lej√°rta elŇĎtt megkezdte √©s gyakorolja felmond√°si jog√°t - megt√©r√≠t√©s√©t.

VIII. J√ďT√ĀLL√ĀS

VIII.1. K√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°s

VIII.1.a) A Szolg√°ltat√≥t a term√©keire vonatkoz√≥an a Polg√°ri t√∂rv√©nyk√∂nyv √©s a 181/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet alapj√°n j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©g terheli, amely azt jelenti, hogy a j√≥t√°ll√°s idŇĎtartama alatt a felelŇĎss√©g al√≥l csak akkor mentes√ľl, ha bizony√≠tja, hogy a hiba oka a teljes√≠t√©s ut√°n keletkezett.

VIII.1.b)

A j√≥t√°ll√°s idŇĎtartama (a j√≥t√°ll√°si idŇĎ) a t√©nyleges teljes√≠t√©ssel, teh√°t a term√©knek az √úgyf√©l r√©sz√©re t√∂rt√©nŇĎ √°tad√°s√°val, vagy ha kivitelez√©si szerzŇĎd√©s alapj√°n az √©p√≠t√©si, szerel√©si munka elv√©gz√©s√©t a Szolg√°ltat√≥ vagy annak megb√≠zottja v√©gzi, a mŇĪszaki √°tad√°s-√°tv√©teli elj√°r√°s befejez√©s√©nek idŇĎpontj√°val kezdŇĎdik.

VIII.1.c)

A 181/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet 1. √©s 3. mell√©klet√©ben felsorolt term√©kekre a jogszab√°ly h√°rom√©ves k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°si idŇĎtartalmat √≠r elŇĎ arra az esetre, ha a kivitelez√©si szerzŇĎd√©s alapj√°n az √©p√≠t√©si, szerel√©si munka elv√©gz√©s√©t a Szolg√°ltat√≥ vagy annak megb√≠zottja v√©gzi. A j√≥t√°ll√°si ig√©ny a Szolg√°ltat√≥ √°ltal ki√°ll√≠tott sz√°ml√°val √©rv√©nyes√≠thetŇĎ. A Szolg√°ltat√≥ a bejelentett j√≥t√°ll√°si ig√©ny alapj√°n tizen√∂t napon bel√ľl k√∂teles a hib√°t megvizsg√°lni √©s a jogosult ig√©ny√©rŇĎl nyilatkozni. A jav√≠t√°st, a cser√©t, a munka √ļjb√≥li elv√©gz√©s√©t √ļgy kell teljes√≠teni, hogy az lehetŇĎs√©g szerint a lak√≥√©p√ľlet, illetŇĎleg a lak√°s haszn√°lat√°t ne akad√°lyozza.

VIII.1.d)

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

VIII.1.e)

A Szolg√°ltat√≥ j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©ge al√≥l csak abban az esetben mentes√ľl, ha bizony√≠tja, hogy a hiba oka a teljes√≠t√©s ut√°n keletkezett

VIII.1.f)

Az √úgyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kell√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt, illetve term√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt egyszerre, egym√°ssal p√°rhuzamosan √©rv√©nyes√≠tsen. Ezen korl√°toz√°sokt√≥l f√ľggetlen√ľl az √úgyfelet a j√≥t√°ll√°sb√≥l fakad√≥ jogok a IX.1. √©s a IX.2. pontokban meghat√°rozott jogosults√°gokt√≥l f√ľggetlen√ľl megilletik.

VIII.1.g)

A j√≥t√°ll√°s nem √©rinti az √úgyf√©l jogszab√°lyb√≥l eredŇĎ ‚Äď √≠gy k√ľl√∂n√∂sen kell√©k- √©s term√©kszavatoss√°gi, illetve k√°rt√©r√≠t√©si ‚Äď jogainak √©rv√©nyes√≠t√©s√©t.

VIII.1.h)

Ha a felek k√∂z√∂tt jogvita alakul ki, melyet b√©k√©s √ļton rendezni nem tudnak, az √úgyf√©l B√©k√©ltetŇĎ test√ľleti elj√°r√°st kezdem√©nyezhet, a XII.2. pontban felt√ľntettettek alapj√°n.

VIII.2.√Ėnk√©ntes j√≥t√°ll√°s

A Szolg√°ltat√≥ 24 h√≥nap √∂nk√©ntes j√≥t√°ll√°st v√°llal a saj√°t gy√°rt√°s√ļ k√©szletrŇĎl el√©rhetŇĎ term√©keire √©s azok kieg√©sz√≠tŇĎire.

IX. SZAVATOSS√ĀG

IX.1. Kellékszavatosság

IX.1.a)

Az √úgyf√©l a Szolg√°ltat√≥ hib√°s teljes√≠t√©se eset√©n a Szolg√°ltat√≥val szemben kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet. Fogyaszt√≥i szerzŇĎd√©s eset√©n az √úgyf√©l az √°tv√©tel idŇĎpontj√°t√≥l sz√°m√≠tott 2 √©ves el√©v√ľl√©si hat√°ridŇĎ alatt √©rv√©nyes√≠theti szavatoss√°gi ig√©nyeit, azok√©rt a term√©khib√°k√©rt, amelyek a term√©k √°tad√°sa idŇĎpontj√°ban m√°r l√©teztek.

IX.1.b)

Az √úgyf√©l ‚Äď v√°laszt√°sa szerint ‚Äď k√©rhet kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st, kiv√©ve, ha az ezek k√∂z√ľl az √úgyf√©l √°ltal v√°lasztott ig√©ny teljes√≠t√©se lehetetlen vagy a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra m√°s ig√©nye teljes√≠t√©s√©hez k√©pest ar√°nytalan t√∂bbletk√∂lts√©ggel j√°rna. Ha a kijav√≠t√°st vagy a kicser√©l√©st az √úgyf√©l nem k√©rte, illetve nem k√©rhette, √ļgy ig√©nyelheti az ellenszolg√°ltat√°s ar√°nyos lesz√°ll√≠t√°s√°t vagy a hib√°t a
Szolg√°ltat√≥ k√∂lts√©g√©re az √úgyf√©l is kijav√≠thatja, illetve m√°ssal kijav√≠ttathatja vagy ‚Äď v√©gsŇĎ esetben ‚Äď a szerzŇĎd√©stŇĎl is el√°llhat. Jelent√©ktelen hiba miatt el√°ll√°snak nincs helye.

IX.1.c)

Az Ügyfél a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

IX1.d)

Az √úgyf√©l k√∂teles a hib√°t annak felfedez√©se ut√°n halad√©ktalanul, de nem k√©sŇĎbb, mint a hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott kettŇĎ h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lni a Szolg√°ltat√≥val.

IX.1.e)

Az √úgyf√©l k√∂zvetlen√ľl a Szolg√°ltat√≥val szemben √©rv√©nyes√≠theti kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t.

IX.1.f)

A szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥napon bel√ľl a kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek a hiba k√∂zl√©s√©n t√ļl nincs egy√©b felt√©tele, ha az √úgyf√©l igazolja, hogy a term√©ket a Szolg√°ltat√≥t√≥l v√°s√°rolta (sz√°mla vagy a sz√°mla m√°solat√°nak bemutat√°s√°val). Ilyen esetben a Szolg√°ltat√≥ csak akkor mentes√ľl a szavatoss√°g al√≥l, ha bizony√≠tja, hogy a term√©k hib√°ja az √úgyf√©l r√©sz√©re t√∂rt√©nŇĎ √°tad√°st k√∂vetŇĎen keletkezett. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥nap eltelte ut√°n az √úgyf√©l k√∂teles bizony√≠tani, hogy az √°ltala felismert hiba m√°r a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban is megvolt.

IX.1.g)

Ha az √úgyf√©l a szavatoss√°gi ig√©ny√©t a term√©ktŇĎl - a megjel√∂lt hiba szempontj√°b√≥l - elk√ľl√∂n√≠thetŇĎ r√©sze tekintet√©ben √©rv√©nyes√≠ti, a szavatoss√°gi ig√©ny a term√©k egy√©b r√©szeire nem minŇĎs√ľl √©rv√©nyes√≠tettnek.

IX.2. Termékszavatosság

IX.2.a)

A term√©k hib√°ja eset√©n a fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľlŇĎ √úgyf√©l ‚Äď v√°laszt√°sa szerint ‚Äď a XI.1. pontban meghat√°rozott kell√©kszavatoss√°gi jogot vagy term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet.

IX.2.b)

Az Ügyfelet nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét az Ügyfél a gyártóval szemben érvényesítheti.

IX.2.c)

Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az Ügyfélnek kell bizonyítania.

IX.2.d)

Egy term√©k akkor minŇĎs√ľl hib√°snak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hat√°lyos minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeknek vagy, ha nem rendelkezik a gy√°rt√≥ √°ltal adott le√≠r√°sban szereplŇĎ tulajdons√°gokkal.

IX.2.e)

Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t az √úgyf√©l a term√©k gy√°rt√≥ √°ltali forgalomba hozatal√°t√≥l sz√°m√≠tott k√©t √©ven bel√ľl √©rv√©nyes√≠theti. Az √úgyf√©l a hiba felfedez√©se ut√°n k√©sedelem n√©lk√ľl k√∂teles a hib√°t a gy√°rt√≥val k√∂z√∂lni. A hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott k√©t h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lt hib√°t k√©sedelem n√©lk√ľl k√∂z√∂ltnek kell tekinteni. A k√∂zl√©s k√©sedelm√©bŇĎl eredŇĎ k√°r√©rt a fogyaszt√≥ felelŇĎs.

IX.2.f)

Az Ügyfél termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

IX.2.g)

A Ptk. √©rtelm√©ben gy√°rt√≥nak minŇĎs√ľl a term√©k elŇĎ√°ll√≠t√≥ja √©s forgalmaz√≥ja.

IX.2.h)

A gy√°rt√≥, forgalmaz√≥ kiz√°r√≥lag akkor mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l, ha bizony√≠tani tudja, hogy:
a term√©ket nem √ľzleti tev√©kenys√©ge k√∂r√©ben gy√°rtotta, illetve hozta forgalomba, vagy
a hiba a tudom√°ny √©s a technika √°ll√°sa szerint a forgalomba hozatal idŇĎpontj√°ban nem volt felismerhetŇĎ vagy
a term√©k hib√°ja jogszab√°ly vagy k√∂telezŇĎ hat√≥s√°gi elŇĎ√≠r√°s alkalmaz√°s√°b√≥l ered.

IX.2.i)

A gy√°rt√≥nak, forgalmaz√≥nak a mentes√ľl√©shez elegendŇĎ egy okot bizony√≠tania.

X. FELELŇźSS√ČG

X.1.

A Weboldalon tal√°lhat√≥ inform√°ci√≥k j√≥hiszemŇĪen ker√ľltek felhelyez√©sre, azonban azok kiz√°r√≥lag t√°j√©koztat√≥ c√©lt szolg√°lnak, az inform√°ci√≥k pontoss√°g√°√©rt, teljess√©g√©√©rt Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get.

X.2.

Az √úgyf√©l a Weboldalt kiz√°r√≥lag a saj√°t kock√°zat√°ra haszn√°lhatja, √©s elfogadja, hogy Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get a haszn√°lat sor√°n felmer√ľlŇĎ k√°rok√©rt.

X.3.

A Szolg√°ltat√≥ kiz√°r minden felelŇĎss√©get a Weboldal haszn√°l√≥i √°ltal tan√ļs√≠tott magatart√°s√©rt. Az √úgyf√©l teljes m√©rt√©kben √©s kiz√°r√≥lagosan felelŇĎs saj√°t magatart√°s√°√©rt.

X.4.

A szolg√°ltat√°s oldalai olyan kapcsol√≥d√°si pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely m√°s szolg√°ltat√≥k oldalaira vezet. Ezen szolg√°ltat√≥k adatv√©delmi gyakorlat√°√©rt √©s m√°s tev√©kenys√©g√©√©rt Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get.

X.5.

Az √úgyfelek √°ltal a Weboldal haszn√°lata sor√°n esetlegesen el√©rhetŇĎv√© tett tartalmat a Szolg√°ltat√≥ jogosult, de nem k√∂teles ellenŇĎrizni, √©s a k√∂zz√©tett tartalmak tekintet√©ben a Szolg√°ltat√≥ jogosult, de nem k√∂teles jogellenes tev√©kenys√©g folytat√°s√°ra utal√≥ jeleket keresni.

X.6.

Az Internet glob√°lis jellege miatt az √úgyf√©l elfogadja, hogy a Weboldal haszn√°lata sor√°n a vonatkoz√≥ nemzeti jogszab√°lyok rendelkez√©seit is figyelembe v√©ve j√°r el. Amennyiben a Weboldal haszn√°lat√°val √∂sszef√ľggŇĎ b√°rmely tev√©kenys√©g az √úgyf√©l √°llam√°nak joga szerint nem megengedett, a haszn√°lat√©rt kiz√°r√≥lag az √úgyfelet terheli a felelŇĎss√©g.

X.7.

Amennyiben az √úgyf√©l a Weboldalon kifog√°solhat√≥ tartalmat √©szlel, k√∂teles azt halad√©ktalanul jelezni Szolg√°ltat√≥nak. Amennyiben Szolg√°ltat√≥ j√≥hiszemŇĪ elj√°r√°sa sor√°n a jelz√©st megalapozottnak tal√°lja, jogosult az inform√°ci√≥ halad√©ktalan t√∂rl√©s√©re vagy annak m√≥dos√≠t√°s√°ra.

XI. SZERZŇźI JOGOK

XI.1.

A Weboldal szerzŇĎi jogv√©delem alatt √°ll. A Szolg√°ltat√≥ a szerzŇĎi jogi jogosultja vagy a feljogos√≠tott felhaszn√°l√≥ja a Weboldalon, valamint a Weboldalon kereszt√ľl el√©rhetŇĎ szolg√°ltat√°sok ny√ļjt√°sa sor√°n megjelen√≠tett valamennyi tartalomnak: b√°rmely szerzŇĎi mŇĪnek, illetve m√°s szellemi alkot√°snak (ide√©rtve t√∂bbek k√∂zt valamennyi grafik√°t √©s egy√©b anyagokat, a Weboldal fel√ľlet√©nek elrendez√©s√©t, szerkeszt√©s√©t, a haszn√°lt szoftveres √©s egy√©b megold√°sokat, √∂tletet, megval√≥s√≠t√°st).

XI.2.

A Weboldal tartalm√°nak, valamint egyes r√©szeinek fizikai vagy m√°s adathordoz√≥ra ment√©se vagy kinyomtat√°sa mag√°nc√©l√ļ felhaszn√°l√°s c√©lj√°b√≥l vagy a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes √≠r√°sbeli hozz√°j√°rul√°sa eset√©n enged√©lyezett. A mag√°nc√©l√ļ felhaszn√°l√°son t√ļli felhaszn√°l√°s ‚Äď p√©ld√°ul adatb√°zisban t√∂rt√©nŇĎ t√°rol√°s, tov√°bbad√°s, k√∂zz√©- vagy let√∂lthetŇĎv√© t√©tel, kereskedelmi forgalomba hozatal ‚Äď kiz√°r√≥lag a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes √≠r√°sbeli enged√©ly√©vel lehets√©ges.

XI.3.

A jelen √ĀSZF-ben kifejezetten meghat√°rozott jogokon t√ļlmenŇĎen a regisztr√°ci√≥, a Weboldal haszn√°lata, illetve az √ĀSZF egyetlen rendelkez√©se sem biztos√≠t jogot az √úgyf√©lnek a Weboldal fel√ľlet√©n szereplŇĎ b√°rmely kereskedelmi n√©vnek vagy v√©djegynek b√°rmely haszn√°lat√°ra, hasznos√≠t√°s√°ra. A Weboldal rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°lat√°val j√°r√≥ megjelen√≠t√©sen, az ehhez sz√ľks√©ges ideiglenes t√∂bbsz√∂r√∂z√©sen √©s a mag√°nc√©l√ļ m√°solatk√©sz√≠t√©sen t√ļl e szellemi alkot√°sok a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes √≠r√°sbeli enged√©lye n√©lk√ľl semmilyen egy√©b form√°ban nem haszn√°lhat√≥k fel vagy hasznos√≠that√≥k.

XII. JOG√ČRV√ČNYES√ćT√ČSI LEHETŇźS√ČGEK

XII.1. Panasz√ľgyint√©z√©s

Az √úgyf√©l a term√©kkel vagy a Szolg√°ltat√≥ tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatos kifog√°sait az √ĀSZF I.6. pontj√°ban felt√ľntetett el√©rhetŇĎs√©geken terjesztheti elŇĎ kiz√°r√≥lag √≠r√°sban. A Szolg√°ltat√≥ az √≠r√°sbeli panaszt a be√©rkez√©s√©t k√∂vetŇĎen harminc napon bel√ľl k√∂teles megvizsg√°lni √©s √©rdemben megv√°laszolni tov√°bb√° int√©zkedni arr√≥l, hogy a v√°lasz az √úgyf√©lhez eljusson. Ha a panaszt a Szolg√°ltat√≥ elutas√≠tja, k√∂teles √°ll√°spontj√°t az elutas√≠t√°sra vonatkoz√≥ √©rdemi v√°lasz√°ban megindokolni. A panaszr√≥l felvett jegyzŇĎk√∂nyvet √©s a v√°lasz m√°solati p√©ld√°ny√°t a Szolg√°ltat√≥ k√∂teles h√°rom √©vig megŇĎrizni. A Szolg√°ltat√≥ az √úgyf√©l √°ltal elŇĎterjesztett kifog√°sokat az √ĀSZF I.7 pontj√°ban megadott k√∂zvetlen el√©rhetŇĎs√©geken fogadja.

XII.2. Egy√©b jog√©rv√©nyes√≠t√©si lehetŇĎs√©gek

Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ √©s az √úgyf√©l k√∂z√∂tt esetlegesen fenn√°ll√≥ fogyaszt√≥i jogvita a Szolg√°ltat√≥val val√≥ t√°rgyal√°sok sor√°n nem rendezŇĎdik, az al√°bbi jog√©rv√©nyes√≠t√©si lehetŇĎs√©gek √°llnak nyitva az √úgyf√©l sz√°m√°ra:
Panaszt√©tel a fogyaszt√≥v√©delmi hat√≥s√°gokn√°l. Amennyiben √úgyf√©l fogyaszt√≥i jogainak megs√©rt√©s√©t √©szleli, jogosult panasszal fordulni a lak√≥helye szerint illet√©kes fogyaszt√≥v√©delmi hat√≥s√°ghoz. A panasz elb√≠r√°l√°s√°t k√∂vetŇĎen a hat√≥s√°g d√∂nt a fogyaszt√≥v√©delmi elj√°r√°s lefolytat√°s√°r√≥l. A hat√°sk√∂rrel √©s illet√©kess√©ggel rendelkezŇĎ hat√≥s√°gok list√°ja √©s el√©rhetŇĎs√©gei a http://jarasinfo.gov.hu holnapon √©rhetŇĎk el.
B√©k√©ltetŇĎ test√ľlet. A term√©kek minŇĎs√©g√©vel, biztons√°goss√°g√°val √©s a term√©kfelelŇĎss√©gi szab√°lyok alkalmaz√°s√°val, valamint a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©vel √©s teljes√≠t√©s√©vel kapcsolatos fogyaszt√≥i jogvita b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli, b√©k√©s rendez√©se c√©lj√°b√≥l az √úgyf√©l elj√°r√°st kezdem√©nyezhet a lak√≥helye vagy tart√≥zkod√°si helye szerint illet√©kes b√©k√©ltetŇĎ test√ľletn√©l illetve fordulhat a Szolg√°ltat√≥ sz√©khelye
szerint illet√©kes szakmai kamara mellett mŇĪk√∂dŇĎ b√©k√©ltetŇĎ test√ľlethez. B√©k√©ltetŇĎ Test√ľletre vonatkoz√≥ szab√°lyok alkalmaz√°s√°ban fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľl a k√ľl√∂n t√∂rv√©ny szerinti civil szervezet, egyh√°z, t√°rsash√°z, lak√°ssz√∂vetkezet, mikro-, kis- √©s k√∂z√©pv√°llalkoz√°s is, aki √°rut vesz, rendel, kap, haszn√°l, ig√©nybe vesz, vagy az √°ruval kapcsolatos kereskedelmi kommunik√°ci√≥, aj√°nlat c√≠mzettje. A Budapesti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet el√©rhetŇĎs√©gei:
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Központi telefonszám: +36 1 488 2131
Fax: +36 1 488 2186
Az √úgyf√©l lak√≥helye (tart√≥zkod√°si helye) alapj√°n az al√°bbi linken el√©rhetŇĎ b√©k√©ltetŇĎ test√ľletekhez fordulhat a fogyaszt√≥i jogvita rendez√©se √©rdek√©ben. Szolg√°ltat√≥ k√∂teles a B√©k√©ltetŇĎ test√ľleti elj√°r√°sokban r√©szt venni. Jelen pont √©rtelm√©ben egy√ľttmŇĪk√∂d√©snek minŇĎs√ľl a v√°laszirat k√ľld√©se is. Online ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ hat√°ron √°tny√ļl√≥ fogyaszt√≥i jogvita eset√©n a fogyaszt√≥k az
online v√°s√°rl√°shoz kapcsol√≥d√≥, hat√°ron √°tny√ļl√≥ jogvit√°ikat elektronikusan rendezni tudj√°k a k√∂vetkezŇĎ linken el√©rhetŇĎ online platformon kereszt√ľl beadott elektronikus panasz √ļtj√°n. Ehhez nem kell m√°st tenni, minthogy a fenti linken el√©rhetŇĎ online platformon a fogyaszt√≥ beregisztr√°l, kit√∂lt egy k√©relmet hi√°nytalanul, majd elektronikusan bek√ľldi a B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet r√©sz√©re a platformon kereszt√ľl.
Magyarorsz√°gon a Budapesti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet (BBT) jogosult elj√°rni az online ad√°sv√©teli vagy szolg√°ltat√°si szerzŇĎd√©sekhez kapcsol√≥d√≥ hat√°ron √°tny√ļl√≥ fogyaszt√≥ √©s kereskedŇĎ k√∂z√∂tti jogvit√°kban.
B√≠r√≥s√°gi elj√°r√°s. Az √úgyf√©l jogosult a fogyaszt√≥i jogvit√°b√≥l sz√°rmaz√≥ k√∂vetel√©s√©nek b√≠r√≥s√°g elŇĎtti √©rv√©nyes√≠t√©s√©re polg√°ri elj√°r√°s keret√©ben a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny, valamint a Polg√°ri Perrendtart√°sr√≥l sz√≥l√≥ 2016. √©vi CXXX. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei szerint.

XIII. A SZEM√ČLYES ADATOK V√ČDELME

XIII.1.

A TT HOLDING a.s. szem√©lyesadat-kezelŇĎ az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs (EU) 2016/679 rendelete 4. cikk 7) pontja a term√©szetes szem√©lyeknek a szem√©lyes adatok kezel√©se tekintet√©ben t√∂rt√©nŇĎ v√©delm√©rŇĎl √©s az ilyen adatok szabad √°raml√°s√°r√≥l, valamint a 95/46/EK rendelet hat√°lyon k√≠v√ľl helyez√©s√©rŇĎl (√°ltal√°nos adatv√©delmi rendelet) (a tov√°bbiakban: ‚ÄúGDPR‚ÄĚ) √©rtelm√©ben. A Szolg√°ltat√≥ v√°llalja, hogy a szem√©lyes adatok feldolgoz√°s√°t Magyarorsz√°g √©s az EU jogszab√°lyainak, k√ľl√∂n√∂sen a GDPR elŇĎ√≠r√°saival √∂sszhangban v√©gzi.

XIII.2.

A Szolg√°ltat√≥ a szem√©lyes adatokat a Szolg√°ltat√≥ √©s az √úgyf√©l k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se √©s ezen szerzŇĎd√©sbŇĎl eredŇĎ jogok √©s k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se c√©lj√°b√≥l dolgozza fel. A feldolgozott szem√©lyes adatoknak a legmagasabb szintŇĪ v√©delmet ny√ļjtja a magyar jogszab√°lyoknak √©s a szem√©lyes adatok v√©delm√©re vonatkoz√≥ uni√≥s elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen.

XIII.3.

Az Szolg√°ltat√≥ v√°llalja, hogy az √úgyf√©l szem√©lyes adatait bizalmasan kezeli, √©s megfelelŇĎ v√©delmet biztos√≠tja sz√°mukra annak √©rdek√©ben, hogy a szem√©lyes adatokhoz val√≥ jogosulatlan vagy v√©letlen hozz√°f√©r√©s, azok megv√°ltoztat√°sa, megsemmis√≠t√©se vagy elveszt√©se, illet√©ktelen √°tvitele, illet√©ktelen feldolgoz√°sa √©s egy√©b szem√©lyes adatokkal val√≥ vissza√©l√©s ne t√∂rt√©nhessen.

XIII.4.

A Szolg√°ltat√≥ a szem√©lyes adatokat olyan form√°ban dolgozza fel, amelyben az √úgyf√©ltŇĎl kapta, a meghat√°rozott felhaszn√°l√°si c√©lnak megfelelŇĎen, √©s az ilyen c√©l teljes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges m√©rt√©kben, √©s csak a feldolgoz√°shoz sz√ľks√©ges ideig t√°rolja.

XIII.5.

Az √úgyf√©lnek joga van arra, hogy a Szolg√°ltat√≥ a GDPR 15. cikkelye szerint a szem√©lyes adataihoz hozz√°f√©r√©st k√©rjen, a GDPR 16. cikkelye alapj√°n a szem√©lyes adatai m√≥dos√≠t√°s√°t, illetve a GDPR 18. cikkelye alapj√°n a feldolgoz√°s korl√°toz√°s√°t k√©rje. A √úgyf√©l jogosult a szem√©lyes adatok t√∂rl√©s√©re a GDPR 17. cikk 1. bek. a) pontja, √©s c)-tŇĎl f)-ig terjedŇĎ pontjai alapj√°n. Ezenk√≠v√ľl a VevŇĎnek jog√°ban √°ll kifog√°st emelni az adatfeldolgoz√°s ellen a GDPR 21. cikkelye szerint, √©s az adat√°tvitellel szemben a GDPR 20. cikkelye szerint.

XIII.6.

Az Ügyfél tudomásul veszi:

XIII.6.a)

hogy a Szolg√°ltat√≥n√°l az √°ru megv√°s√°rl√°s√°val a Szolg√°ltat√≥nak joga keletkezik a kereskedelmi √©rtes√≠t√©sek, rekl√°manyagok, k√∂zvetlen √©rt√©kes√≠t√©sek, piaci felm√©r√©sek √©s k√∂zvetlen term√©kaj√°nlatokat k√ľldeni a Szolg√°ltat√≥ √©s harmadik f√©l r√©sz√©rŇĎl az √úgyf√©lnek, √©s egy√ļttal

XIII.6.b)

kijelenti, hogy a XIII.6.a) pont szerint k√ľld√∂tt inform√°ci√≥kat nem tekinti nem k√≠v√°nt rekl√°mnak

XIII.6.c)

Az √úgyf√©lnek jog√°ban √°ll k√©rni a Szolg√°ltat√≥t, hogy r√©sz√©rŇĎl a XIII.6.a) pont szerint az inform√°ci√≥k k√ľld√©s√©re m√°r ne ker√ľlj√∂n sor, k√©rv√©nnyel, melyet t√©r√≠t√©s mentesen k√ľldhet az info@ablakokraktarrol.hu c√≠mre.

XIII.6.d)

a Szolg√°ltat√≥ √°ltal a XIII.6.a) pont keret√©n fel√ľl t√∂rt√©nŇĎ adatfeldolgoz√°shoz elengedhetetlen, hogy az √úgyf√©l szabad √©s t√°j√©kozott hozz√°j√°rul√°st adjon.

XIV. EGY√ČB RENDELKEZ√ČSEK

XIV.1.

A www.ablakok-raktarrol.hu online √°ruh√°z biztons√°gi foka megfelelŇĎ, haszn√°lata nem jelent kock√°zatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az al√°bbi √≥vint√©zked√©seket: haszn√°ljon v√≠rus √©s spyware v√©delmi szoftvereket friss adatb√°zissal, telep√≠tse az oper√°ci√≥s rendszer biztons√°gi friss√≠t√©seit. A Weboldalon val√≥ v√°s√°rl√°s felt√©telezi az √úgyf√©l r√©sz√©rŇĎl az Internet technikai √©s mŇĪszaki korl√°tainak
ismeret√©t √©s a technol√≥gi√°val egy√ľtt j√°r√≥ hibalehetŇĎs√©gek elfogad√°s√°t.

XIV.2.

A Szolg√°ltat√≥ b√°rmikor jogosult jelen √ĀSZF felt√©teleit egyoldal√ļan m√≥dos√≠tani. A Szolg√°ltat√≥ a m√≥dos√≠t√°sokr√≥l az √úgyfeleket a Weboldal fel√ľlet√©n kereszt√ľl t√°j√©koztatja. A m√≥dos√≠t√°st k√∂vetŇĎen a Weboldal haszn√°lat√°nak felt√©tele, hogy az √úgyf√©l a Weboldalon kereszt√ľl √©s az ott biztos√≠tott m√≥don azokat kifejezetten elfogadja.

Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek pdf form√°tumban t√∂rt√©nŇĎ let√∂lt√©s√©hez kattintson a linkre.


 

Garanci√°t v√°llalunk az √Ėn el√©gedetts√©g√©re

 5 orsz√°gban m√°r teljes√≠tett√ľnk 65 531 megrendel√©st

√Čs t√∂bb mint 200 000 ablakot √©s ajt√≥t

‚ÄúKedves Rita! Mikor r√°tal√°ltam az ‚ÄúAblakok-rakt√°rr√≥l‚ÄĚ nevŇĪ ny√≠l√°sz√°r√≥kkal foglalkoz√≥ c√©gre, levelez√©sek, √©s telefonos besz√©lget√©sek ut√°n megrendel√©st adtunk le, mely a megbesz√©lt idŇĎben √©s minŇĎs√©gben‚Ķ‚ÄĚ

A. Babi

KijelzŇĎ

‚ÄúTisztelt C√≠m ! Az √Ėn√∂kkel val√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s egy 10-es sk√°l√°n nagyon is 10-es volt. K√∂sz√∂n√∂m a korrekt, udvarias, gyors hib√°tlan t√°j√©koztat√°st, √©s kiszolg√°l√°st. V√©lem√©nyemet biztons√°ggal merem‚Ķ‚ÄĚ

E. Szab

KijelzŇĎ

‚Äú√údv! agyon el√©gedett vagyok, Google keresŇĎben tal√°ltam √Ėn√∂kre, megfelelŇĎ √°rak voltak, elŇĎsz√∂r telefonon √©rdeklŇĎdtem koll√©g√°juk seg√≠tŇĎk√©sz volt, mondta e-mailben √≠rjam meg mire van sz√ľks√©gem √©s k√ľldik‚Ķ‚ÄĚ

V. D√°niel

KijelzŇĎ

‚ÄúA rendel√©semet ( 94/23/233 ) pontosan, a lehetŇĎ leggyorsabban megkaptam, annak ellen√©re, hogy klf-i rakt√°rb√≥l kellett beszerezni. A term√©kkel el√©gedett vagyok, ahogy az √°ruh√°z k√≠n√°lat√°val,‚Ķ‚ÄĚ

Mih√°ly T.

KijelzŇĎ