0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Felújítás és új építés során használt műanyag ablakokra és ablakpárkányokra vonatkozó teljes útmutató.

Annak érdekében, hogy az új ablakok jól végezzék a dolgukat, nem csupán megfelelően kell őket beépíteni (ezzel kapcsolatosan bővebben az ajánlott ablakbeépítési útmutatóban olvashat), hanem előtte megfelelően be is kell őket mérni. Más szavakkal ahhoz, hogy az ablak megfelelően illeszkedjen és ne legyen szükség nagy hézagok habbal való kitöltésére, vagy ellenkezőleg, ne kelljen kivésni a falnyílás oldalfelületét, azaz megnagyobbítani a falnyílást. Mivel az ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatásokat igyekszünk biztosítani, az ablakok bemérésére vonatkozóan egy könnyen áttekinthető útmutatót készítettünk. A használati útmutató a TT HOLDING, a.s. részvénytársaság tulajdonát képezi, és a cég engedélye nélkül nem másolható.

Ezúton szeretnénk felhívni a szíves figyelmét arra a tényre, hogy a következő szövegrész nem kötelező hatályú útmutató, csupán általános érvényű ajánlás. Az eljárások a nyílászáró típusúnak, az épület szerkezeti része állapotának és számos más egyéb tényezőnek a függvénye. A jelen használati útmutatóban ismertetett módtól eltérő módon kivitelezett bemérés nem feltétlenül hibás, és az eltéréseknek nem képezhetik panasz tárgyát.

Az ablakok bemérése rekonstrukció során

Mérés előtt készítsen elő papírt, ceruzát és hagyományos mérőszalagot vagy lézeres mérőkészüléket. Amennyiben lehetősége van rá, az ablakot kívülről mérje, mivel úgy könnyebben meghatározhatja, mennyire található az ablak a falnyílás függőleges oldalfelülete, azaz az ablaknyílás széle mögött. Ahhoz, hogy a mérés a lehető legpontosabb legyen, ajánlott az ablak magasságát és szélességét három-három helyen mérni, és a mért értékek közül a legnagyobbat használni.

1. A szélesség meghatározása

Az ablakszélesség bemérésekor tehát három ponton mérjen - szélső állásokban és középen. A legnagyobb mért számhoz adjon hozzá mindkét oldalon 5 - 15* mm-t. Ez az érték az falnyílás függőleges oldalfelülete mögé helyezése miatt kerül hozzáadásra, és kihatással van rá a külső vakolat vastagsága. A mért értékhez hozzáadandó lehető legpontosabb érték meghatározása érdekében tekintse meg az alsó ablakpárkány szélét, ahol a homlokzat kissé kilátszik, vagy spakli, esetleg csavarhúzó segítségével tegye hozzáférhetővé a homlokzat egy kis részét.

Példa: Ön három értéket mért: 1 505 mm, 1 505 mm és 1 500 mm. Válassza ki a legnagyobb számot – 1 505 mm, és mivel kiderült, hogy a régi ablak 10 mm-re volt beültetve, adjon hozzá 20 mm-t. Az ablak teljes szélessége így 1 525 mm.

2. Magasság meghatározása

A magasság mérése során hasonló módon járjon el. A mérést ismét ajánlott három helyen elvégezni, éspedig minden esetben a külső ablakpárkánytól a falnyílás felső függőleges oldalfelülete felé haladva. A legnagyobbként mért értékhez adjon hozzá az ablak felső függőleges oldalfelülete mögé helyezésére szolgáló 5* mm-t. Vigyázat, a kiszámított magasságból le kell vonni 30mm-t**, azaz az úgynevezett aljazatprofil magasságát.

Példa: Ön három értéket mért: 1 000 mm, 1 005 mm és 1 000 mm. Válassza ki a legnagyobb számot – 1 005 mm, amelyhez adjon hozzá 5 mm-t és vonjon le 30 mm-t. Az ablak végső magassága így 980 mm lesz.

*Ne feledje! A helyes méret meghatározásához ne feledje, hogy az ablaktoknak kívülről nézve a falnyílás oldalfelülete mögött elrejtve kell lennie, és ezzel egyidejűleg belülről a toknak be kell úgy férnie a falnyílásba, hogy azt ne kelljen utólag vésni. A szerelőhab alkalmazásához belülről szintén hézagnak kell létrejönnie az ablaktok és a falnyílás függőleges oldalfelülete között (5-20 mm hézag minden oldalon).

** Az alátétprofil, vagyis az ablakpárkány ütköző az ablaktok alján található profil. A magassága leggyakrabban 30 mm. Erre a profilra rátoljuk a belső könyöklőt/ablakpárkánytt, továbbá a külső ablakpárkány egyszerű szerelésére is szolgál (lásd az alábbi képet).
Az ablakok gyártásba helyezésekor fel kell tüntetni, hogy az ablak magasságát az alapprofil 30 mm-re nélkül adja meg, éspedig abból az okból kifolyólag, hogy világos legyen, hogy az Ön által megadott ablakmagasság alátét profillal együtt értendő, vagy hogy annak a magassága már levonásra került.

Az ablakok bemérése építkezés során

Új épületeknél az ablakok bemérését három helyen is javasoljuk, de a legkisebb mért érték lesz a mérvadó.

1. A szélesség meghatározása

Mérje meg három helyen a falnyílást, és vonjon le 30 mm-t a legkisebb mért értékből.

Példa: Három értéket mért: 1500 mm, 1502 mm és 1503 mm. Kiválasztja a legkisebb 1500-as számot, levon belőle 30 mm-t és rendel egy 1470 mm széles ablakot.

2. Magasság meghatározása

A magasság meghatározásánál az eljárás ugyanaz, ismét három mérés, kiválasztja a legalacsonyabb számot, amelyből kb. 50 mm-t levon – 20 mm a habosítási hézag és 30 mm az párkányfogadó profil magassága, amelyhez a belső ablakpárkányt illesztjük.

Példa: Három értéket mért: 1500 mm, 1502 mm és 1504 mm. Kiválasztja az 1500-as értéket, ebből levon 50 mm-t és rendel egy 1450 mm magas ablakot. Felhívjuk figyelmét, hogy minden általunk szállított termék 5 kamrás párkányfogadó profilt tartalmaz, és az e-shopunkban az ablakok magassága mindig e profil nélkül szerepel.

Ügyfeleinktől

Hogyan ellenőrizzük a visszajelzéseket

K. Marcsi

„Előtte és utána! Mégegyszer köszönjük!“

„Előtte és utána! Mégegyszer köszönjük!“

A. Babi

„Kedves Rita! Mikor rátaláltam az “ Ablakok-raktárról” nevű nyílászárókkal...“

„Kedves Rita! Mikor rátaláltam az “ Ablakok-raktárról” nevű nyílászárókkal foglalkozó cégre, levelezések, és telefonos beszélgetések után megrendelést adtunk le, mely a megbeszélt időben és minőségben meg is érkezett...“

M. Anikó

„Köszönjük, gyors volt a szállítás, mindennel elégedettekvagyunk! 5*“

„Köszönjük, gyors volt a szállítás, mindennel elégedettek vagyunk! 5*“

U. Tibor

„AR ERTEK VISZONYLATBAN NAGYON ELEGEDETT VAGYOK…“

„AR ERTEK VISZONYLATBAN NAGYON ELEGEDETT VAGYOK. A TERMEK JO,SZALLITAS IS KITUNO.KOMUNIKACIO IS JO. MEREM AJANLANI AZ UZLETET MINDENKINEK. TOVABBI SOK SIKERT.“

I. Kovács

„Webáruházukban nagyszerű a kínálat, az a rengeteg…“

„Tisztelt Ablakok-raktárról ! Webáruházukban nagyszerű a kínálat, az a rengeteg variáció, amelyből választani lehet, az ablak formája, mérete, színe, üveg, - zár stb. típus, az abkakpárkány,…“

L. Ferenc

„Köszönöm a terméket. Rendben megérkezett. A beépítése…“

„Köszönöm a terméket. Rendben megérkezett. A beépítése még egy hónap, így róla véleményt nem tudok írni. A Weboldal, és a vásárlással kapcsolatos…“

L. Katalin

„Az ablakok a megbeszélt időben sérülésmentesen…“

„Az ablakok a megbeszélt időben sérülésmentesen rendben megérkeztek. A beépítésük pofon egyszerű volt, mi magunk meg tudtuk csinálni. Tökéletesen működnek. Nagyon…“

J. Veres

„Maximálisan elégedett vagyok termèkükkel.Az…“

„Maximálisan elégedett vagyok termèkükkel.Az ügyintèzès ès a szállítás is gyors ès korrekt volt.Bátran ajánlom másoknak is!“

Z. Molnár

„Számomra az volt az elsődleges szempont, hogy…“

„Számomra az volt az elsődleges szempont, hogy ne kelljen a legyártási időt kivárni, és mielőbb a termékhez jussak. Ennek az Önök szolgáltatása tökéletesen megfelelt,…“

L. Gábor

„Köszönöm a gyors és precíz szállítást. Azért…“

„Tisztelt ABLAKOK-RAKTARROL.hu, Köszönöm a gyors és precíz szállítást. Azért külön hálás vagyok, hogy sokkal több méretet tartanak raktáron mint mások, így a sürgős rendeléseknél…“

Ügyfelek ablakainkkal kapcsolatos tapasztalatai