00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Műanyag ablakok, ablakpárkányok, reluxák és szúnyoghálók szerelését bemutató rövid videó

Önerőből egyszerűen és gyorsan

A műanyag ablakok beszerelése valóban nagyon egyszerű és az útmutatóink segítségével könnyedén megbirkózik vele.

Mire lesz szüksége az ablakok, ablakpárkányok, szúnyoghálók és reluxák felszereléséhez:

 • Vízmérték
 • Turbó csavarok és sapkák (vagy tokrögzítő fülek)
 • Akkumlátoros fúrógép (vagy elektromos fúrógép)
 • PUR szerelőhab
 • Alacsonytágulású PUR szerelőhab
 • Kinyomó pisztoly a szerelőhabhoz
 • Ékek
 • 130-as Torx bit, kereszt bit
 • 7-es vasfúró
 • Kalapács
 • Lapos csavarhúzó
 • Mérőszalag, papírvágó kés, műanyag alátét és kulcs az ablak beállításához

Lépések:

 • Szerelje be a kilincset, hogy a szárnyat kinyithassa és kiemelhesse a tokból. A kilincs beszerelése előtt távolítsa el körülötte a védőfóliát. A kilincset akkumlátoros fúróval, kereszt bittel vagy klasszikus keresztcsavarhúzóval szerelheti fel.
 • Vegye le a műanyag takarókat a felső pántról. Egy laposfejű csavarhúzóval tolja ki a csapot a felső pántból. Óvatosan fordítsa el a kilincset vízszintes helyzetbe, majd emelje le a szárnyat.
 • A szárny visszahelyezése előtt fúrja át a tokot a megfelelő pontokon. A tokot helyezze a falnyílásba és hogy ne mozduljon el, rögzítse több ponton faékekkel. A tokot centerezze ki egy vízmérték segítségével.
 • Az ablaktokban lévő előkészített nyílásokon keresztül lyukakat fúrunk a falba. A turbó csavart a tokon keresztül csavarozza az épület szerkezetéhez.Vigyázat, nem szabad túlhúzni a turbó csavart, nehogy eldeformálódjon a tok – ellenkező esetben tömítetlenség alakulna ki a tok és a szárny között. Végezetül helyezze fel a turbó csavarok fejeire a műanyag sapkákat. 
 • Helyezze vissza a szárnyat a beépített tokra és ellenőrizze az ablakot nyitott állapotban is. A tok és a falnyílás közötti hézagokat PUR szerelőhabbal kell kitölteni. Amint a hab megfelelően kikeményedett, távolítsa el az ékeket és a és töltse ki habbal a létrejött hézagokat. a kőműves eldolgozás előtt vágja le a felesleges részeit. A kőműves eldolgozást követően távolítsa el a védőfóliát - a beépítést után legkésőbb 3 hónapon belül.

A belső ablakpárkány beépítése

Az ablakpárkány beépítése előtt helyezze fel az oldalsó takaró elemeket, majd illessze hozzá az alátét profilhoz. Vízmérték segítségével ellenőrizze, hogy vízszintes legyen, de az ablakpárkányt bizonyos szög alatt kell telepíteni, hogy az ablaknál a víz ne gyűlhessen fel. Az ablakpárkány alső felületére vigye fel az alacsony tágulású szerelőhabot.

A külső ablakpárkány felszerelése

Az ablakpárkány beépítése előtt helyezze fel az oldalsó takaró elemeket, majd illessze hozzá az alátét profilhoz és folytassa a felszerelést a belső ablakpárkány alapján. Fúrja hozzá az ablakpárkányt az ablakkerethez.

A reluxa felszerelése

Csomagolja ki a reluxát. A mellékelt csavarok segítségével mindkét oldalon rögzítse a reluxát az ablakhoz. Fúrjon két lyukat a szárny alsó részébe, amibe rögzítheti a damilt. Helyezze a damilt a nyílásba és fixálja a rögzítő csap segítségével. Kapcsolja ki a damil rögzítését, feszítse meg a szilont és ismét rögzítse. Vágja le a túllgó részt. Kattintsa vissza a takaró profilt a reluxára. Ellenőrizze, hogy helyesen működik-e, majd csavarozza fel a gyöngylánc rögzítésére szolgáló akasztót és a takaróját.
 

Szúnyogháló felszerelése

A rögzítés előtt a kapmókat forgassa el úgy, ne akadályozzák az ablakba illesztését, majd ez után rögzíthesse a tok szigeteléséhez.

Nem tudja, hogyan mérje le az ablakpárkány megfelelő méretét? Tekintse meg a részletes útmutatónkat.
 

Garanciát vállalunk az Ön elégedettségére

 5 országban már teljesítettünk 65 531 megrendelést

És több mint 200 000 ablakot és ajtót

“Kedves Rita! Mikor rátaláltam az “Ablakok-raktárról” nevű nyílászárókkal foglalkozó cégre, levelezések, és telefonos beszélgetések után megrendelést adtunk le, mely a megbeszélt időben és minőségben…”

A. Babi

Kijelző

“Tisztelt Cím ! Az Önökkel való együttműködés egy 10-es skálán nagyon is 10-es volt. Köszönöm a korrekt, udvarias, gyors hibátlan tájékoztatást, és kiszolgálást. Véleményemet biztonsággal merem…”

E. Szab

Kijelző

“Üdv! agyon elégedett vagyok, Google keresőben találtam Önökre, megfelelő árak voltak, először telefonon érdeklődtem kollégájuk segítőkész volt, mondta e-mailben írjam meg mire van szükségem és küldik…”

V. Dániel

Kijelző

“A rendelésemet ( 94/23/233 ) pontosan, a lehető leggyorsabban megkaptam, annak ellenére, hogy klf-i raktárból kellett beszerezni. A termékkel elégedett vagyok, ahogy az áruház kínálatával,…”

Mihály T.

Kijelző