0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Házépítés saját kezűleg - a beépítési nyílások előkészítése és lemérése

Az ablakok méretének lemérésekor figyelembe kell venni, hogy a nyílás és az ablaktok között PUR habbal kitöltött rés lesz. Az ajtók méretének mérésekor nem szabad elfeledkezni a nulla helyes meghatározásáról, azaz hogy milyen magas lesz a kész padló.

a házépítés saját kezűleg cikksorozatunk első részében azt javasoltuk, hogy a nyílászárókat a pontos lemérést követően rendelje meg. Csak így lehet biztos benne, hogy nem kell majd feleslegesen kibontani a falat, vagy épp ellenkezően, sok habot felhasználni.
 

Hogyan készítse elő a beépítési nyílást?

Egy új épületben a beépítési nyílások előkészítése egyszerűbb, mint az felújításnál. A fő szabály az, hogy a falaknak az új épületeknél egyenesnek és tisztának kell lenniük, ezért távolítsa el a maradék habarcsot vagy ragasztót.

Az ablakok méretének meghatározásakor érdemes észben tartani

Annak érdekében, hogy a nyílászárók a lehető legjobban illeszkedjenek, a beépítési nyílás három helyen történő lemérését javasoljuk. Ne feledje, hogy az ablak keretét kívülről nézve a fal mögé kell rejteni, ugyanakkor a keretnek belülről is a nyílásba kell illeszkednie, valamint az tok és a fal között helyet kell hagyni a habnak. Ezért mindkét oldalon 5- 20 milliméternyi rést kell biztosítani.
Házépítés saját kezűleg - a beépítési nyílások előkészítése és lemérése

A szélesség és magasság meghatározása

→ Az ablak szélességének meghatározásához válassza ki a három mért érték közül a legkisebbet, és vonjon le belőle kb. 30 mm-t. Például, ha 1500 mm-t, 1502 mm-t és 1503 mm-t mér, akkor válassza ki az 1500-at, vonjon le 30 mm-t, és rendeljen egy 1470 mm széles ablakot.

→ Az ablak magasságának meghatározásához ismét három mérés szükséges. A legalacsonyabb számból vonjon le körülbelül 50 mm-t – 20 mm a rés, 30 mm pedig az alátét profil magassága, amelyhez az ablakpárkányok erősíthetők. Például, ha 1500 mm-t, 1502 mm-t és 1504 mm-t mér, válassza az 1500-at, vonjon ki belőle 50 mm-t, és rendeljen egy 1450 mm magas ablakot. Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy minden általunk gyártott termék 5 kamrás párkányfogadó profilt tartalmaz, az általunk forgalmazott ablakok magassága mindig ezen profil nélkül szerepel.
Az ablakok méretének meghatározása

Az ajtók bemérése - a padló szintjének megállapítása

Az ajtók (legyen szó fő- vagy mellékbejárati esetleg erkélyajtóról) rendelése előtt a szélesség meghatározása ugyanúgy történik, mint az ablakoknál. A magasság meghatározásához viszont figyelembe kell venni, hol lesz a padló szintje.

Zaměření dveří vychází z vágrysu (váhorysu), který většinou bývá v úrovni 1 metru nad povrchem budoucí podlahy.  Aby dveře nevisely ve vzduchu, doporučuje se je podkládat purenitem. Ten se vkládá pod prahy vchodových dveří, kde celoplošně podpírá hliníkové prahy a brání jejich deformaci a prošlapání. Zároveň zajišťuje přerušení tepelných mostů.

Erkélyajtó beépítésénél figyelembe kell venni, hogy a szoba padlója magasabb legyen, mint az erkély csempéje vagy térköve. Ezzel elkerülhető a beázás heves esőzések esetén.

Gyors és egyszerű rendelés interneten keresztül

Ha már minden szükséges méret a rendelkezésére áll, ideje megrendelni a nyílászárókat. Ez a webshopunkban olyan egyszerű, mint például egy póló vásárlása. Sőt a legelterjedtebb méreteket raktáron tartjuk, így ezeket néhány napon belül ki tudjuk szállítani. Ha egyedi ablakokra van szüksége (más méret, szín esetleg üvegezés), akkor rendelkezésére áll az online konfigurátorunk, melyben a nyílászárókat egyszerűen megszerkesztheti.

Ez a cikk a Házépítés saját kezűleg rovatunk része. A következő részből megtudhatják:
  • Mikor ajánlott a műanyag nyílászárók beépítése
  • Nyílászárók beépítése télen
  • Mit biztosítson be a beépítés előtt?

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a beépítés megtervezése

Házépítés saját kezűleg - a beépítés megtervezése

tisztában van a megfelelő időzítés fontosságával. Mikor ideális…

Teljes cikk
Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Minden építkezés egy projekttel kezdődik, enélkül ma még építési…

Teljes cikk
Karbantartás és szabályozás
Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan és mivel ajánlott tisztítani a műanyag ablakok fehér kereteit?…

Teljes cikk