0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan és mivel ajánlott tisztítani a műanyag ablakok fehér kereteit? Mit kell alkalmazni a sárga foltokra? Mikor a legjobb ablakot mosni? Hogyan kezeljük a piszkos és kifakult ablaktokot? Mindezen kérdésekre megtalálja a választ a következő cikkben.

Mikor mossa meg a fehér műanyag ablakot?

Bár manapság sok szín közül lehet választani, mégis sokan vásárolnak fehér műanyag nyílászárókat otthonukba. Természetesen azért, hogy a fehér színű ablakok még tíz év múlva is szépen nézzenek ki, rendszeresen gondoskodni kell róluk. Ez vonatkozik az üvegre és a keretre is. A gyakorlatban ez évente legalább kétszeri mosást jelent. Persze ez nagyban függ attól is, hogy hol található a ház. Nyilvánvaló, hogy egy forgalmas út melletti ház ablakai gyorsabban bepiszkolódnak, mint egy erdőszéli nyaraló ablakai. De ne felejtsük el, hogy a természet is képes beszennyezni a nyílászárókat - igen, jól tippel, a sárga virágporra gondoltunk.

Ahogyan más háztartási munkákra, az ablakmosásra is igaz, hogy sokkal hatékonyabb a nyílászárók rendszeres tisztítása, mint pár év után nekilátni. Az ablakokon por, pollen és egyéb különféle szennyeződések rakódnak le, ami aztán az UV sugárzásnak köszönhetően beleég a fehér műanyagba. Minél tovább halogatja a műanyag ablakok mosását, annál nehezebb alaposan megtisztítani az ablakot.

Milyen tisztítószert használjon?

Az ablakok tisztítására használhat univerzális tisztítószert, a lényeg az, hogy ne tartalmazzon dörzsölő részecskéket, mivel ezek megkarcolhatják a keret felületét. Kerülje a benzin használatát is. Ügyfeleink dícsérik a Clean PVC-vel tisztítószert, amely a professzionális műanyag ablak- és ajtókarbantartó készlet része. A német Fenoplast gyártó által gyártott Clean PVC nem csak tisztít, hanem antisztatikus réteget is képez, aminek köszönhetően a szennyeződés nem "ég bele" a keretbe. A fehér szín hosszútávú megőrzése érdekében védi a nyílászárót az UV sugárzástól.
A nők körében gyakori beszédtéma az ablakmosás, mindenkinek van egy bevált módszere. De hogyan is kell tisztítani a fehér ablakokat? HA keret mosásához használhat vizet egy kis ecettel, majd lenolajjal fényesíthet. A foltok eltávolítására használjon fehér fogkrémet.

Hogyan lehet megszabadulni a megsárgult keretektől?

Annak ellenére, hogy rendszeresen tisztította, megsárgultak a régi műanyag ablakai? A problémát a profil minősége is okozhatja. Mivel ez a felület károsodását jelenti, így a sárgulást nem lehet eltüntetni. Szerencsére ma már minden profil gyártásakor a műanyaghoz stabilizátorokat adnak, így nem kell tartani a sárgulástól. Közel tíz éve forgalmazunk PREMIUM műanyag nyílászárókat, és ezidáig nem találkoztunk a keret sárgulásával, még ha a nyílászárók déli tájolásúak is voltak. A virágpor , mint már említettük, a fehér ablakkeretek nagy ellensége. Ennek a tisztítására segítséget jelenthet a CIF súrolószer, mely apró szemcséket tartalmaz (a karcolások kivédése érdekében nagyon óvatosan dolgozzon vele)

Összességében hogyan tisztítsa a fehér műanyag ablakokat? A kulcsszó a rendszeresen, főleg ha forgalmas úton vagy repceföld mellett él. És ha Clean PVC-t használ, akkor ez megkönnyíti a mosást.
Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Karbantartás és szabályozás
Hogyan kell helyesen szellőztetni? Íme néhány tipp a megfelelő szellőzéshez

Hogyan kell helyesen szellőztetni? Íme néhány tipp a megfelelő szellőzéshez

A szellőztetés olyan tevékenység, amelyet naponta és gyakran…

Teljes cikk
Ösztönzés
Hogyan biztosítsuk az ablakokat

Hogyan biztosítsuk az ablakokat

A házakba, lakásokba történő betörések leggyakrabban tulajdonosaik…

Teljes cikk