0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Hogyan védjük meg az ablakokat a betörés ellen

A házakba, lakásokba történő betörések leggyakrabban tulajdonosaik távollétében történnek, úgy a hosszabb távollétek (nyaralás, üzleti út), mind rövid távollétek során (munkaidő). Sajnos azonban az sem ritka, hogy a betörés az éjszaka folyamán valósul meg, míg a lakók alszanak, esetleg napközben, mikor a ház távolabbi részében tartózkodnak.

Hogyan lehet megelőzni a betörést

Első lépésben sose feledkezzünk meg az ablakok és ajtók bezárásáról! Ez nyilvánvalónak tűnik, de különösen a falvakban úgy a bejárati, mint a hátsó ajtó túl gyakran marad nyitva. Hiába tartózkodnak otthon a tulajdonosok, attól még nem járőröznek az ajtóban, így a betörőnek egyáltalán nem jelent észrevétlenül bemenni és átrohanni a lakáson.

Azonban különösen a lakás tökéletes biztonsága érdekében, amennyiben elhagyja otthonát, célszerű többpontos zárral felszerelt ajtókat, vagy reteszeléssel ellátott biztonsági zárat vásárolni. Még jobbak a biztonsági ajtók, vagy legalább olyan bejárati ajtókat válasszunk, amelyek vasalata több biztonsági ponttal van ellátva.

Biztonság – ezek a minőségi ablakok

A tolvajok nagy százaléka (több mint 70%) az ablakon keresztül jut be a lakásba. Gyakran az üveg betörése nélkül is, így a látogatásuk nagyon csendesen zajlik - a szomszédok sem vesznek észre semmit.

A megfelelő biztonság érdekében válasszon nyílászárót előrelátóan és felelősségteljesen. Ügyeljen arra, hogy a biztonsági vasalatokon elegendő reteszelési pont legyen. Ezeknek legfeljebb 700 mm távolságban lehetnek egymástól. Az üvegek speciális biztonsági üveggel is vásárolhatók, vagy legalább biztonsági fóliával bevont üveget javasolunk. A biztosítók a biztosítási kárigények során elismerik az üvegre ragasztott minősített biztonsági fóliát minimum 4 mm vastagságban.

Az ablakok és erkélyajtók zárható kilincsekkel is elérhetők, esetleg további zárral is kiegészíthetők.

És végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg a minőségi beszerelésről és a keret megfelelő rögzítéséről sem, hosszú csavarokkal.

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Problémák
Miért repedezik a műanyag ablak

Miért repedezik a műanyag ablak

Manapság már nagyon jó minőségű PVC ablakok vannak a piacon, és…

Teljes cikk
Karbantartás és szabályozás
Hogyan kell helyesen szellőztetni? Íme néhány tipp a megfelelő szellőzéshez

Hogyan kell helyesen szellőztetni? Íme néhány tipp a megfelelő szellőzéshez

A szellőztetés olyan tevékenység, amelyet naponta és gyakran…

Teljes cikk
Karbantartás és szabályozás
Hogyan előzze meg az ablakok párásodását

Hogyan előzze meg az ablakok párásodását

A párás ablakok sok háztartásban gondot okoznak, leggyakrabban az új…

Teljes cikk