0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Miből áll egy REHAU Smartline+ műanyag ablak

Tudja, hogy miből áll egy PVC ablak? Egyesek talán nem is gondolnak rá, de az biztos, hogy az ablak részletes leírása segít jobban megérteni a funkcióit, vagy már a kezdetektől fogva nyomon követni az esetleges hibákat. A szigetelési tulajdonságok a profiloktól, az üvegezéstől és a tömítéstől függnek. A zökkenőmentes működés pedig a minőségi szerelvényektől és kilincsektől függ. Mint az élet más területein, a nyílászárók esetében is minden összefügg és egybevág. Az egyes elemek tehát tökéletes egészet alkotnak, ami egy PVC ablak formájában testesül meg.

Profilok

Az ötkamrás profilok kiváló minőségű műanyagból készülnek. A lengőkamrák és az előkamrák egyedi kialakításának köszönhetően erősek és tartósak. A 80 mm-es építési mélység nagy statikai szilárdságot garantál. A Rehau Smartline+ profilok lehetnek fehérek de akár más színűek is (további információkért latogasson el a Műanyag ablakok tulajdonságai oldalra). Kaphatók egyenes kivitelben vagy modern, lekerekített kivitelben, ahol az előre beállított szárny segít megakadályozni a szivárgást heves esőzés esetén.
 
Profilok

Megrősítések

A PVC-profilokban acélmerevítések vannak, mind a szárnyakban, mind a keretekben. Ezek különböző vastagságúak lehetnek. Vastagságuk az ablak méretétől függ. Minél nagyobb az ablak, annál vastagabb a megerősítés. Kis ablakoknál 1,25 mm, közepes méretű ablakoknál 1,5 mm, a legnagyobb ablakoknál 2 mm vagy akár 2,5 mm is lehet. Jelentősen segít megelőzni a profilok deformálódását, ami a hőmérséklet-ingadozások miatt természetes módon következik be. A megerősítéseknek köszönhetően az ablakok nem csavarodnak meg és könnyen felszerelhetők, ami lehetővé teszi, hogy hő- és hangszigetelő funkciójukat megfelelően betöltsék.
Megrősítések

Szerelvények

A profilok belsejében található egy szerelvény, tulajdonképpen egy fémrendszer, amely az ablak zárására és nyitására szolgál. Az ablak kezelése minden alkalommal próbára teszi a vasalatot, ezért a vasalat az egyik legfontosabb dolog, amire az ablak kiválasztásakor figyelni kell. Azt is fontos megnézni, hogy a vasalat rendelkezik-e olyan biztonsági pontokkal, amelyek védelmet nyújtanak a betörések ellen. Ugyanis a legtöbb betörő csak a szerelvények felfeszítésével próbál betörni a házakba anélkül, hogy az üveget betörné. A REHAU Smartline+ ablakok a német Winkhaus gyártótó (ActivPilot sorozat) vasalatával rendelkeznek.
Szerelvények

Üvegezés

Az üvegezéshez hőszigetelő üveget használnak, amely lehet két- vagy háromrétegű. A háromrétegű üvegek magasabb szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ugyanakkor nehezebbek is, így a nagy, gyakori szellőztetésre használt ablakoknál a szélesre tárás nagyobb terhelést jelent a pántok számára. Az üvegek közötti teret speciális gáz tölti ki, amely növeli a szigetelő tulajdonságokat. A kétrétegű szigetelt üvegezés hőáteresztő tényezője Ug=1,0/1,1 W/m²K, a háromrétegű üvegezésűnek pedig Ug=0,6 W/m²K .

Tömítések

Az EPDM (etilén-propilén-dién-polimer) ütközőtömítés nagymértékben ellenáll az öregedésnek és az időjárás viszontagságainak, így a műanyag ablakok hosszan tartó tömítést biztosítanak. Ha néhány év elteltével kopás következik be, a tömítés nagyon egyszerűen és olcsón lecserélhető.
Tömítések

Kilincsek

Bár a kilincs apróságnak tűnik, de akárhogyis, nélkülözhetetlen. Az ablakkilincs elsősorban az ablak nyitásának és zárásának lehetőségét biztosítja. A biztonsági záros kilincsek a betörés elleni védelemben is fontos szerepet játszanak. Fontos kiemelni, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen kilincset választunk. Jól kell illeszkednie a kézbe, és elegáns kialakításúnak kell lennie, hogy ne üssön el a belső tér dizájnjától. Általában többféle színben árulják – a standard fehér és barna mellett bronz és ezüst színben is kapható.
Kilincsek

Ablakpárkányok - beltéri és kültéri

Az ablakokhoz természetesen belső és külső ablakpárkányok is tartoznak. Az ablakpárkány az ablak alsó szélét határoló vízszintes felület. Amellett, hogy formailag kiegészíti az ablakot, kétségtelenül praktikus funkciói is vannak. A kültéri ablakpárkányok fő szempontja az eső elleni védelem, valamint az esővíz és az olvadó hó eltávolítása az ablaktól. A belső ablakpárkányok növelik a teljes ablak szigetelő tulajdonságait. A belső ablakpárkányok készülhetnek műanyagból vagy forgácslapból, a külső ablakpárkányok pedig leggyakrabban alumíniumból készülnek.
Ablakpárkányok - beltéri és kültéri

A beszereléshez szükséges eszközök

Mindezek az ablakelemek csak akkor garantálják a jó eredményt, ha minőségi szerelési alkatrészeket és anyagokat használnak, beleértve a poliuretánhabokat, tömítőanyagokat és szilikonokat is.
A beszereléshez szükséges eszközök