00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Miért jegesednek be a műanyag ablakok?

A belső üvegfelületen megjelenő jég a túlzott páratartalomra utal. A tömítés hibái is okozhatják ezt a problémát.

A rendszeres szellőztetés segíthet elkerülni az ablakok jegesedését

Különösen tartós, erős fagyok idején néhányan küszködnek azzal, hogy az üveg belsejében vagy a zsanéroknál fagy képződik. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy az ablakok hibásak, de a legtöbb esetben a túl sok nedvesség a belső terekben okozza a problémát. 

Az ablakokon keletkező páralecsapódás (ami télen jéggé alakul) ellen a legjobb védekezés a megfelelő szellőztetés, mivel a hideg levegő szárazabb. Ebben a cikkben olvashat arról, hogy hogyan kell helyesen szellőztetni: Hogyan szellőztessünk helyesen télen. Mindig szakaszosan szellőztessen, vagyis néhány percre nyissa ki az ablakokat, hogy huzat keletkezzen. Határozottan nem ajánljuk a mikroszellőztetés alkalmazását, mivel ez csak még több vizet vonzana a szárny és a keret közötti résbe, ami aztán befagyhat. A párátlanítók használata segíthet a páratartalom csökkentésében, és általában mérsékli azokat a tényezőket, amelyek a magas páratartalmat okozzák (például sok növény a lakásban, szellőzés nélküli főzés, stb.).
 
Ha felújítást tervez, fontolja meg egy olyan hővisszanyerő rendszer beszerzését, amely éjjel-nappal, CO²-növekedés veszélye nélkül és hőveszteség nélkül cseréli meg a levegőt. Az új épületeknél ez a rendszer már kötelező lehet.  

A műanyag ablakok jegesedését, például a keret és a szárny közötti résekben, a belső tömítések szivárgása és általában a nem megfelelően beépített ablakok is okozhatják. Ezt a problémát azonban leginkább egy ablakszerviz szakember tudja felmérni és orvosolni.  

 

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Problémák
Miért repedezik a műanyag ablak

Miért repedezik a műanyag ablak

Manapság már nagyon jó minőségű PVC ablakok vannak a piacon, és…

Teljes cikk
Problémák
A műanyag nyílászárók nem zárhatók be

A műanyag nyílászárók nem zárhatók be

Ha nem tudja becsukni a műanyag ablakot, megpróbálhatja saját maga…

Teljes cikk