0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

A műanyag nyílászárók nem zárhatók be

Ha nem tudja becsukni a műanyag ablakot, megpróbálhatja saját maga megoldani a problémát. Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni - a nyílászárók teljes cseréjére. Forduljon hozzánk és mi elmagyarázzuk, hogyan fogjon hozzá.

Nem tudja becsukni a műanyag ablakot? Erőszakkal ne próbálkozzon!

Ha az ablakon belül valami akadályozza a becsukást, ne próbálkozzon erőszakkal! Visszafordíthatatlan károk keletkezhetnek, amelyeket csupán az ablakok cseréjével lesz képes megoldani. Egyértelmű, hogy a nyitott ablak sürgős megoldásért kiált, különösen télen, amikor a hideg bejut a lakásba, vagy földszinti ablak esetén a tolvajok miatt.

Mi jellemzi a bezáratlan ablakot?

  • Az ablakszárnyat nem lehet a kerethez hajtani.
  • A szárny eléri a keretet, de a kilincset nem lehet "zárt" állásba fordítani. A kilincs nem forgatható vagy ferdén áll meg. Ezért az ablak nincs kellően biztosítva a nem kívánt nyílás ellen, ráadásul átfúj és átfolyik rajta a víz.
Ezt a fajta meghibásodást megelőzheti az ablakok súrlódása, akadozása, vagy az ablakszárny mozgása során fellépő különféle hámlás, repedezés. Ezen apró hibák időbeni kiküszöbölése megakadályozhatja a nyílászárók bezárásának ellehetetlenülését. Ezért jobb, ha nem vár, és időben beállítja az ablakot. Ez a legjobb megelőzés.

Az ablak zárási hibáinak okai

  • Az ablak természetes megülése beszerelés után.
  • A keretek vagy szárnyak alakváltozása fizikai jelenségek által (váltakozó szélsőséges hőmérséklet, túlzott páratartalom…).
  • Zsanérok elmozdulása.
  • Elhanyagolt rendszeres szerviz - beállítás és kenés.
  • Szenny és por a tömítés körül vagy a vasalat mechanizmusában.
  • Nem megfelelő beépítés.
  • Hibás vasalat.

A meghibásodás helyrehozása a kiváltó oknak megfelelően

Amennyiben új ablakokat vásárolt, lehet, hogy csak "megült", és csak be kell állítani őket. Az eldeformálódott műanyag profilokat nehéz javítani, és előfordulhat, hogy az ablakokat cserélni kell. Ha kizárja a keretek és szárnyak deformálódását (ez inkább a régi fa ablakoknál fordul elő, a műanyagok ellenállóbbak a sérülésekkel szemben), akkor elsősorban a vasalat beállítására összpontosítson. Ezt a weboldalunkon található utasítások szerint tudja megtenni.

Nem tudja hogy fogjon hozzá? Hívja a szervizt

Ha a beállítás nem segített, forduljon a szervizhez. Tapasztalt szerelő fogja átvizsgálni az ablakot, és gyakran a helyszínen megjavítja, mivel a leggyakoribb alkatrészeket egyébként is magánál hordja. Alternatív megoldásként megnézi, mi szükséges a javításhoz és a következő látogatáskor helyrehozza a hibát. Ha az ablak vasalat zsanérai vagy egyéb részei sérültek meg, kicseréli azokat.

A legjobb a megelőzés

Rendszeresen állítsa be az ablakvasalatokat, és legalább évente egyszer kenje le őket. Az ideális segítő a műanyag ablakok karbantartó készlete, melyben mindent megtalál, amire szüksége van, beleértve a kenőolajat is. Megelőző intézkedések közé tartozik például az is, hogy ne hagyjon hosszú ideig nyitva egy nagy, nehéz, háromrétegű üveggel felszerelt szárnyat, ami a zsanérok túlzott kopását idézheti elő. Ha új ablakot épít be, kövesse az ablak telepítési kézikönyvében található utasításokat.

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Karbantartás és szabályozás
Mikor érdemes kicserélni a műanyag ablakokat?

Mikor érdemes kicserélni a műanyag ablakokat?

Felújítja házát, és azon gondolkodik, hogy a régi műanyag…

Teljes cikk
Karbantartás és szabályozás
Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan és mivel ajánlott tisztítani a műanyag ablakok fehér kereteit?…

Teljes cikk
Problémák
Műanyag ablakok akadoznak

Műanyag ablakok akadoznak

Csörög, zörög vagy repedezik a régi ablakja manipuláció közben?…

Teljes cikk