0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Milyen ablakok valók egy faépületbe?

Fából készült épületet épít, és azon gondolkodik, hogy a fa ablakok helyett olcsóbb PVC ablakokat is beépíthet-e? Lehetnek-e fehér ablakok egy faépületben? Mit válasszunk passzívház építése esetén? És mi a helyzet a műanyag ablakok beépítésével egy faépületbe? Mindezekre a kérdésekre a következő cikk ad választ.

Műanyagablakok és fa szerkezet? Igen, összeillenek

Az utóbbi években a faépületek száma egyre nő, az új épületek mintegy 15 százalékát teszik ki. Egyre gyakrabban kérdezik tőlünk, hogy lehet-e egyáltalán műanyag ablakokat beépíteni egy faépületbe, elvégre ezek olcsóbbak, mint a fából készültek. Az árkülönbségek pedig elég nagyok lehetnek. Ha összehasonlítjuk a PREMIUM PVC ablakot és az ECOLINE IV 68 fa ablakot, az euro ablak majdnem 100%-kal drágább. A műanyagot könnyebb karbantartani, és a PVC-ablakok mindkét oldalukon különbözőek lehetnek - kívül színes, belül fehér, amit a szobák berendezésénél értékelni fog.

Ha tehát Ön egy új faépület leendő tulajdonosa, és a PVC ablakokat fontolgatja, mi boldoggá tehetjük. Tekintettel arra, hogy a faszerkezetre homlokzat kerül, sőt, még azt sem lehet megállapítani, hogy téglaházról vagy faépületről van szó, nyugodt lelkiismerettel vásárolhat műanyag nyílászárókat. Az egyetlen kivételt a rönkházak jelentik, amelyek esetében tényleg a fa ablakok választását javasoljuk.
PVC ablakok fa épületekbe

Milyen ablakok valók faépületbe?

Ahogy már említettük, a nyílászárók kiválasztásánál nem játszik szerepet a ház szerkezeti rendszere, így teljesen Öntől függ, hogy az új műanyag nyílászáróknak milyen paraméterekkel kell rendelkezniük. Az energiahatékonyság érdekében javasoljuk a hármas üvegezést (ez már kötelező az új épületeknél), és természetesen jobb, ha a déli oldalon nagyobb ablakok vannak, az északi oldalon pedig kisebbek, vagy egyáltalán nincsenek. A megjelenés teljesen egyéni kérdés. Fadekor, antracit és természetesen fehér ablakok is alkalmazhatók egy faépületben.  

Műanyag kontra fa: melyik szigetel jobban?

A hőszigetelés szempontjából az ablakokhoz használt anyagok egyike sem rendelkezik jelentős előnnyel. Konkrétan a PREMIUM műanyag ablak (80 mm-es beépítési mélységgel) és a THERMOLINE IV 78 fa ablak (78 mm-es beépítési mélységgel) összehasonlítását mutatjuk be.

A háromrétegű üvegezésű PREMIUM ablak Ug = 0,6 és TGI keretes Uw = 0,85 W/m²K.. A THERMOLINE faablak Uw = 0,89 W/m²K ugyanazzal az üveggel Az összehasonlítás azt mutatja, hogy Uw, azaz a hőátbocsátási tényező az egész ablakon keresztül hasonló, a műanyagé egy kicsivel jobb.
Ablakok fa épületekbe

Mit válasszon, ha a faépület passzív szabványban van?

Ha már keresett információt arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy passzívháznak, akkor azt találta, hogy a jelenleg előírt Uw-érték 0,8. Ennek az értéknek felelnek meg REHAU SYNEGO AD műanyag nyílászáróink, amelyek hőátadása a teljes ablakon keresztül Uw=0,78 W/m²K.

Hogyan kell műanyag ablakokat beépíteni egy faépületbe?

Úgy döntött, hogy a műanyagot választja, és kíváncsi, hogy milyen a műanyag ablakok beépítése egy favázas épületbe? A megoldás egyszerű. Az eljárás ugyanaz, mint a téglaházak esetében. Javasoljuk, hogy olvassa el az útmutatók részt, ahol lépésről lépésre megtalálja az ablakok beszereléséhez szükséges utasításokat, beleértve a tetőablakokat is. Azt is megírtuk Önnek, hogyan kell megfelelően ápolni az új ablakokat, és hogyan kell folytatni a beállításukat.
Hogyan építsük be a műanyag ablakokat egy fa épületbe

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Kiválasztás
Hogyan válassza ki a megfelelő ablakokat?

Hogyan válassza ki a megfelelő ablakokat?

Az új ablakok vásárlása nem olcsó dolog, így természetes, hogy az…

Teljes cikk
Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Minden építkezés egy projekttel kezdődik, enélkül ma még építési…

Teljes cikk