0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Merítsen ihletet, így könnyebb a műanyag nyílászáró kiválasztása

Műanyag ablakokat és bejárati vagy erkélyajtókat kiválasztásához ihletet keres? Azon gondolkodik, hogy hogyan lehet pénztárcabarát módon a nappaliból kijáratot kialakítani a teraszra?Azon töri a fejét, hogy osztott ablakot vagy egy nagy üvegezett felületet válasszon? És hogyan lehet olyan megoldást találni, amely nem túl drága? Figyelmébe ajánljuk tanácsainkat, mely a nyílászárókat az esztétikai oldalról közelíti meg, valamint merítsen ihletet az ügyfeleink által küldött fotókból. Ahogy a mondás tartja: több szem többet lát.

A műanyag ablakok galériája

Nem hiába tartják, hogy egy kép többrt mond ezer szónál, ezért már így az elején mutatunk egy kis fotó összeállítást, mely inspirációként szolgálhat. Ezek olyan nyílászárók képei, melyet az ügyfeleink tőlünk vásároltak és saját kezűleg építettek be. E-shopunkban a legelterjedtebb méretekű nyílászárók azonnal elérhetők, de természetesen ablakokat és ajtókat tudunk méretre is gyártani. Ehhez kattintson a konfigurátorunkra.

Milyen nagyok legyenek az ajtók?

Az ablakok méretének kiválasztásakor fontos tényező a tájolás. Az északi oldalra értelemszerűen érdemesebb kisebb ablakot, a déli oldalra nagyobbat választani. Természetesen itt is fontos a mértékletesség, annak érdekében, hogy ne legyen túl meleg a helyiség és ne kelljen sokat költeni az árnyékolastechnikára. Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy az ablakfelület mérete a szoba területének legalább 10%-a legyen. 
A bejárati és erkélyajtók méretét illetően legalább 80 cm szélességet javasolunk. Ugyanakkor a főbejárati ajtó optimális szélessége 90-100 cm, ez azért szükséges, hogy babakocsival vagy tolókocsival is könnyen be lehessen jutni a házba.

Osztott ablak vagy egy nagy felületű?

Az, hogy osztott esetleg "kirakat" ablakot választ az az ízlés dolga. Általánosságban elmondható, hogy a több részre osztott ablakok jobban illenek a vidéki stílusú házakhoz, míg a modern új épületeknél a nagy felületű ablakok a kelendőek. Amennyiben nyitható ablakot szeretne, akkor a vasalatrendszer miatt a méretek korlátozottak, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy az osztott nyitható ablakok szélesebb kerettel rendelkeznek, így kevesebb fény jut be a helyiségbe.

Mi a helyzet a színnel? Mindkét oldalról ugyanolyan legyen?

A műanyag nyílászárók leggyakrabban fehér színűek, de természetesen többféle dekor is megtalálható a kínálatban, népszerűek például a fautánzatok. Kiválasztáskor ajánlott figyelembe venni a tető és a homlokzat színét, így ablakok beleillenek az összképbe. Nincs egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy mindkét oldalról egyforma színűnek kell-e lenni a nyílászáróknak. Van, aki furcsának találja a kétszínű ablakokat, van, aki azt dicséri, a kívülről fa dekorral ellátott, belülről viszont fehér ablakokat, melyek gyakorlatilag kombinálhatóak mindenféle dekorációval. Ez megint csak ízlés kérdése. Ha a szobák kis méretűek, mindenképp a fehér színű ablakokat ajánljuk, melyek optikailag megvilágítják a helyiséget.

Hogyan egyeztethető össze a szépség és a költségvetés?

Ha kénytelen csökkenteni az ablakok és ajtók árát, akkor több lehetőség közül választhat, melyen nem mennek a minőség rovására. Spórolhat például azzal, ha mindkét oldalról fehér színű nyílászárókat választ. További megtakarítást jelenthet, ha bukó - nyíló ablak helyett fix ablakot választ. És természetesen sokat spórolhat azzal, ha saját maga építi be az ablakot. 

Fényképek a műanyag bejárati és erkélyajtókról

Sok ügyfelünk nem csak ablakokat, hanem műanyag bejárati és erkélyajtókat is várásoltak tőlünk. Inspirációként összegyűjtöttünk néhány fényképet. Megtudhatja, hogyan lehet olcsón kivitelezni a kijáratot a teraszra. A drága emelő-toló erkélyajtók helyett válasszon inkább nagy méretű ablakot bukó- nyíló erkélyajtóval.

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Ösztönzés
Milyen ablakok valók egy faépületbe?

Milyen ablakok valók egy faépületbe?

Fából készült épületet épít, és azon gondolkodik, hogy a fa ablakok…

Teljes cikk
Kiválasztás
Hogyan válasszon műanyag bejárati ajtót a házba

Hogyan válasszon műanyag bejárati ajtót a házba

Műanyag bejárati ajtó mellett döntött, és azon töpreng, mire kell…

Teljes cikk