0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Hogyan válasszon műanyag bejárati ajtót a házba

Műanyag bejárati ajtó mellett döntött, és azon töpreng, mire kell figyelnie a kiválasztásánál? Összeszedtünk néhány hasznos észrevételt, valamint a helyes beépítéssel és beállítással kapcsolatban is adunk tanácsot.

Mire kell figyelni a műanyag bejárati ajtó vásárlásakor?

  • Milyen méretű ajtóra van szüksége?

A kínálatban megtalálhatóak atipikus, klasszikus egyszárnyú és nagyobb kétszárnyú ajtók is. Az utóbbit főként azok választják, akik széles babakocsit vagy tolókocsit használnak. Ha az ajtó megfelelő szélességén gondolkodik, akkor ne feledje, hogy az akadálymentes bejáratnak legalább 90 cm- es átjárószélességűnek kell lennie, valamint alacsony küszöbbel kell rendelkeznie.
  • Hová fognak nyílni?

Gondolja át, hogy kifelé vagy befelé nyíló ajtót szeretne, valamint, hogy jobbos vagy balos ajtóra van - e szüksége. Alapesetben a bejárati ajtók befelé nyílnak, viszont ha az előszoba vagy folyosó túl kicsi, vagy más ajtók is vannak a bejárati közelében, akkor a kellemetlenségek elkerülése érdekében ajánlott kifelé nyílót választani.
  • Milyen legyen az ajtók szigetelő képessége?

A döntés előtt mindenképp kérdezzen rá az Ud értékre, amely a hőátadást jelzi. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb az ajtó hőszigetelő képessége (és általában annál drágább).
  • Tömör vagy üveges?

Az üvegezés nélküli tömör ajtók nem engednek betekintést otthonába, és nem vonzzák annyira a tolvajokat. Ezzel szemben az üvegezett külső ajtók természetes fényt engednek be a házba, és esztétikusabbak . Az üvegezés kiválasztásánál választhatja az olcsóbb kétrétegű üveget, vagy drágább és jobb szigetelő tulajdonságú háromrétegű üveget, ami alacsony energiafelhasználású és passzív házakhoz ajánlott. Ha nem szeretné, hogy beláthassanak az otthonába, akkor választhat katedrál üveget (pl. matt tejüveget, homokfúvott üveget).
  • Milyen legyen az ajtó színe?

Természetesen a legjobb az, ha a az ajtók és az ablakok egy színűek. A mindkét oldalról fehér ajtók olcsóbbak, mint a dekorral ellátottal. A kompromisszum ebben az esetben az lehet, hogy belülről fehér színű (így nem üt el a belső tértől), kívülről dekorral ellátottat választ.
  • Milyen árban lesznek?

A választásnál az ár az egyik fő szempont. Természetesen ezzel tisztában vagyunk, ezért örömünkre szolgál, hogy nem csak főbejárati, hanem mellékbejárati ajtókat is ki tudnak választani a konfigurátorban. Ezek megerősített biztonságú vasalattal rendelkeznek, befelé nyílnak, ala Fokozott biztonságú vasalatokkal és alacsony küszöbbel rendelkeznek, befelé nyílnak, és kiváló hőszigetelő képességűek. Mindenekelőtt viszont az ára körülbelül 50%-kal alacsonyabb a klasszikus bejárati ajtókhoz képest. A fő- és mellékbejárati ajtókról többet megtudhat a Milyen ajtókat vásárol részben?

Hogyan kell beépíteni és beállítani az ajtókat?

Természetesen a megfelelő bejárati ajtó megvásárlásával még nincs vége a történetnek. Mivel vásárlóink többsége maga szereli be az ajtókat, ezért részletes beépítési útmutatót szerkesztettünk, melyből megtudhatja, hogy hogyan kell a tokot beépíteni és rögzíteni, valamint a szárnyat felszerelni. Weboldalunkon pedig választ találhat a gyakran ismételt kérdésekre is, ehhez csak egy kattintás vezet.

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Karbantartás és szabályozás
Hogyan kell helyesen szellőztetni? Íme néhány tipp a megfelelő szellőzéshez

Hogyan kell helyesen szellőztetni? Íme néhány tipp a megfelelő szellőzéshez

A szellőztetés olyan tevékenység, amelyet naponta és gyakran…

Teljes cikk
Problémák
A műanyag nyílászárók nem zárhatók be

A műanyag nyílászárók nem zárhatók be

Ha nem tudja becsukni a műanyag ablakot, megpróbálhatja saját maga…

Teljes cikk