0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Házépítés saját kezűleg - az ablakok beszerelése és beállítása

A sorozat harmadik részében leírtuk, hogy mire van szükség a beszereléshet, a következő sorok pedig magát a beépítés leírását tartalmazzák, illetve tanácsokat adunk az új ablakok beállításához is.

Az útmutatók áttanulmányozása

Bizonyára hallott már arról, hogy ahhoz, hogy elégedett legyen az új ablakokkal, azokat helyesen kell beépíteni. Hogy pontosan hogyan? Tekintse meg útmutatóinkat, ahol részletes leírást talál, valamint tartalmazzák a rögzítési pontokat is. A beépítés pontos folyamatát le is forgattuk. Ügyfeleink tapasztalataiból kiindulva az alábbi 7 pontra ajánlott koncentrálni.
 
Házépítés saját kezűleg - az ablakok beszerelése és beállítása

A keret helyes elhelyezése

  • Ügyeljen arra, hogy szállításkor valamint beépítéskor a keret ne hajoljon meg
  • Új épületek esetében az ablak szigetelő képességének növelése érdekében a nyílászárók beépítését páraáteresztő és páraszigetelő fóliák segítségével végezze el. Ebben a videóban több információhoz juthat.
  • Ügyeljen arra, hogy az ablaktok a falakhoz mérve megfelelően legyen elhelyezve, különösen, ha vastagabb a ház szigetelése. Előfordul, hogy az új épületek tulajdonosai a szigetelés fajtájának kiválasztásánál, azt a lehetőséget választják, hogy az ablakokat behelyezik a szigetelőrétegbe, így kiküszöbölve a hőhidakat.
  • Figyeljen a keret egyensúlyára mind függőleges, mind vízszintes síkban valamint az átlósan. A megfelelően beépített ablak könnyen felismerhető, mivel ha kinyitja, akkor a szárny egy helyben marad, azaz nem nyitódik tovább és nem is csukódik be.
Házépítés saját kezűleg - az ablakok beszerelése és beállítása

A rögzítőelemek közötti távolság

  • Ügyeljen a rögzítőelemek közötti távolságára, ez különösen fontos a sötét színű nyílászárók beépítésénél, melyek a nyári melegben jobban felmelegszenek és kitágulnak.
  • A keret és a fal közötti rést töltse ki PUR habbal (mivel a hab kitágul, ezért a rés ⅔ -t ajánlott kitölteni).
  • A védőfóliát a beépítéstől számított két hónapon belül távolítsa el az ablakokról. Ha ez idő alatt nem sikerül a belső vakolattal és a külső homlokzattal elkészülni, akkor új ragasszon új védőfóliát a nyílászárókra. Az eredeti fóliát azért nem tanácsos 2 hónapnál tovább az ablakon hagyni, mivel megtörténhet (főleg déli fekvésű ablakoknál), hogy a műanyag fólia ”ráéghet” az ablakra, így az eltávolításához kés használata szükséges, amivel megkarcolhatja az ablakot.
A keret és a fal közötti rést töltse ki PUR habbal (mivel a hab kitágul, ezért a rés ⅔ -t ajánlott kitölteni).

A beépítéskor gyakran szellőztessen és állítsa be az ablakokat

Mint az imént említettük, az ablakokról el kell távolítani a védőfóliát, de ezzel még nincs vége. A beépítés után alaposan szellőztetni kell, hogy a nedvesség távozzon. Bár a műanyag ablakok ellenállóbbak a nedvességgel szemben, mint a fa ablakok, mégis jó, ha megszabadulunk a nedvességtől. Továbbá ajánljuk, hogy fordítson időt az ablakok helyes beállítására, ezáltal elkerülhető a súrlódás és a beázás.Az útmutatónkból megtudhatja, hogyan kell helyesen beállítani az ablakot. Ne felejtse el évente egyszer megkenni a vasalatokat, valamint a tömítések és a műanyag felületek kezelését. Minden szükséges ápolószert megtalál ebben a karbantartó készletben, melynek rendszeres használatával meghosszabbíthatja a nyílászárók élettartamát.
Profesionální sada na údržbu plastových oken a dveří

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Karbantartás és szabályozás
Tippek és trükkök a műanyag ablakok tisztításáshoz

Tippek és trükkök a műanyag ablakok tisztításáshoz

Az ablakok az otthon nélkülözhetetlen részei valamint funkcionális és…

Teljes cikk
Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a beépítés megtervezése

Házépítés saját kezűleg - a beépítés megtervezése

tisztában van a megfelelő időzítés fontosságával. Mikor ideális…

Teljes cikk
Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a beépítési nyílások előkészítése és lemérése

Házépítés saját kezűleg - a beépítési nyílások előkészítése és lemérése

Az ablakok méretének lemérésekor figyelembe kell venni, hogy a nyílás…

Teljes cikk
Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Minden építkezés egy projekttel kezdődik, enélkül ma még építési…

Teljes cikk