0
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Mik az okai a műanyag ablakok rossz szigetelésének

Úgy tűnik Önnek, hogy a műanyag ablak nem elég jól szigetel? Átfúj a szél vagy befolyik a víz az ablakon? Ez minden bizonnyal kellemetlen helyzet, nemcsak azért, mert a helyiség levegője télen szükségtelenül hideg lesz, hanem azért is, mert ezzel együtt, a fűtési energiafogyasztása is megnő.

Ellenőrizze az ablak szigetelését:

Ha nem biztos benne, hogy valóban áramlik-e a levegő az ablakon keresztül, gyújtson meg egy tealámpát, és helyezze az ablakpárkányra. Ha a láng pislákolni kezd, akkor az ablak szigetelése nem megfelelő. Ha a gyertyát a keret mentén mozgatja, pontosan megtalálja azt a pontot, ahol a legtöbb hő távozik. Figyeljen azonban a külső és a belső tér közötti légnyomáskülönbségre is. Ha erősen fúj a szél, nem lehet elkerülni az átfújást, és ez nem ok a panaszra. Ezért a vizsgálatot normál időjárási körülmények között végezze el.

Győződjön meg arról, hogy hol van az átfújás:

  • Az üveg és az ablakszárny között.
  • Az ablakszárny és a keret között.
  • A keret és a fal között.

Amit Ön önerőből nem tud megoldani, azt egy szerviz technikus könnyedén megoldja

Ha azt tapasztalja, hogy az üveg és a szárny között van az átfújás, akkor magát az üvegezést kell javítani. A kihívott szerviz technikus a helyszínen meg tudja oldani ezt a hibát - kiszereli az üveglécet az ablakból, eltávolítja az üveget a szárnyból és újra alátéteket szerel be, beilleszti az üveget és visszaszereli az üvegléceket. De önerőből is megoldhatja ezt a problémát az ablak üvegének ki- illetve beszerelése útmutató videónk segítségével.

A keret és a fal közötti átfújást a falazatba való beavatkozással kell megoldani. Ha a vakolat megrepedezett, akkor a keletkező hézagokat vagy vakolattal, vagy PUR habbal kell kitölteni. Ha azonban az eredeti beépítés rosszul vagy rossz minőségű anyagokkal történt, akkor ilyen módon hosszú távra nem fogja tudni megoldani ezt a problémát. Ha a beépítés rosszul van elvégezve, nem biztos, hogy a levegő közvetlenül az ablak körül áramlik, de a rosszul illesztett párkányok szigeteletlen teret hoznak létre, amely nagyon gyorsan megfagy, és a helyiség levegője lehűl.

Ebben az esetben a keret körül ki kell bontani a falat, el kell távolítani a régi hab maradványait, és ki kell tölteni a teret minőségi szigetelőanyaggal. A hőszigetelés javítása és a fűtési költségek csökkentése mellett ez az ablak hangszigetelését is javítja.

Átfúj az ablakszárny és a keret között, ennek több oka is lehet:

  • A tömítő kopása
  • Rossz szigetelés az ablak rossza beállítása miatt
  • Az ablakszárny vagy a keret deformációja

Átfúj az ablakszárny és a keret között, ennek több oka is lehet:

  • A tömítő kopása.
  • Rossz szigetelés az ablak rossza beállítása miatt.
  • Az ablakszárny vagy a keret deformációja.

A tömítő kicserélése, az ablakvasalat szabályozása

A megkopott tömítőt nagyon könnyű kicserélni és csak néhány száz forintról van szó. A PREMIUM műanyag ablakok kiváló minőségű kettős ütközőtömítéssel (EPDM) vannak ellátva, amelynek élettartama több év. Azonban az ablak gyakori nyitása és zárása, a magas és alacsony hőmérséklet váltakozása - mindez egyszerűen befolyásolja ezt az anyagot.

Ha a tömítéseken nem talál hibát, repedést vagy egyéb kopást, akkor lehetséges, hogy az ablak átfújását a rosszul beállított vasalatok okozzák. Ennek következtében az ablakszárny nem illeszkedik tökéletesen a kerethez. Ezt a 4. sz. imbuszkulcs segítségével nagyon könnyen kijavíthatja, ha megnézi az ablakok szabályozása útmutatót.

Figyeljen az ablakszárny és a keret deformációjára

Ha a szárny vagy az ablakkeret meghajlott vagy más módon deformálódott, a szerviz technikus megpróbálhatja kiegyenesíteni vagy dokkolni, és erősebb megerősítéssel felszerelni. A nagy deformációk azonban általában okot adnak az ablak cseréjére. Szerencsére azonban a keretek torzulása nem gyakran fordul elő; ez főleg akkor fordul elő, ha a profilok nincsenek megerősítve, vagy ha az ablakok sok napfénynek vannak kitéve. Különösen, ha az ablakok sötét díszítésűek, a szárny és a keret a hőmérséklet változásával tágulhat és összehúzódhat.

Deformációk keletkeznek a helytelenül tervezett ablakok miatt is - a keret magasságának és szélességének helytelen aránya, a nagyobb kereteknél a rögzítő oszlopok kihagyása, a nagyméretű, nehéz, háromrétegű üvegezés (ha gyakran szellőztetnek szélesre nyitással, akkor megereszkedik, és jobban elhasználja a szerelvényeket). Ezért az ablakok tervezésénél gondoljon arra, hogy milyen hatásoknak lesznek kitéve a jövőben. Ha szakmai segítségre van szüksége, munkatársaink szívesen nyújtanak Önnek műszaki konzultációt.

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Problémák
Miért repedezik a műanyag ablak

Miért repedezik a műanyag ablak

Manapság már nagyon jó minőségű PVC ablakok vannak a piacon, és…

Teljes cikk
Karbantartás és szabályozás
Mikor érdemes kicserélni a műanyag ablakokat?

Mikor érdemes kicserélni a műanyag ablakokat?

Felújítja házát, és azon gondolkodik, hogy a régi műanyag…

Teljes cikk
Karbantartás és szabályozás
Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan és mivel ajánlott tisztítani a műanyag ablakok fehér kereteit?…

Teljes cikk